Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Carlis chokladtårta

Carlis chokladtårta

Skriv ut

Carlis chokladtårta.        

Portioner: 1 st tårta

Ingredienser

Chokladanslag, 7 st

  • 1500 g ägg
  • 900 g socker
  • 900 g potatismjöl
  • 150 g kakao, art.nr 49285
  • 26-30 g bakpulver

Fyllning och montering, 1 tårta

  • 1 st chokladanslag
  • Starkt kaffe
  • 250 g vispgrädde
  • 250 g Felchlin Hasselnöt-Gianduja, art.nr 49330

Tryffel, 1 tårta

  • 300 g Åsö mörka pellets 58%, art.nr 146023
  • 210 g grädde
  • 1 msk trimolin, art.nr 49582
  • 1 klick smör

Anvisningar

Chokladanslag

  1. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner äggblandningen.
  3. Fyll smeten i ringar som är 20 cm, ca 7 st.
  4. Baka av i 170° ca 20 minuter.

Fyllning och montering

  1. Dela anslaget i tre delar.
  2. Vispa grädden.
  3. Blöt bottnarna med kaffe.
  4. Smält giandujan i mikrovågsugn och blanda den med vispad grädde.
  5. Fördela nougatblandningen på två av bottnarna, lägg på den tredje.
  6. Låt tårtan vila så att nougaten blir lite fastare.

Tryffel - dekorering

  1. Lägg chokladen i en skål.
  2. Koka upp grädde och trimolin och häll detta över chokladen.
  3. Rör tills chokladen har smält. Mixa. Vid 35-40°, mixa ner smöret.
  4. Täck tårtan med tryffel. Spara lite till dekoration.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag