Meny Meny
Crème brûlée med  morotsgarnityr
Crème brûlée med  morotsgarnityr

Så här gör du:

Crème brûlée

Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång.

Kyl ner och tillsätt äggula, sila.

Baka i portionsformar på 98° torr värme med stängt spjäll i ca 45 minuter.

Morot-, apelsin- och ingefärssorbet

Riv ingefäran med skal och krama ur saften.

Blanda alltihop och kör i glassmaskin.

Ingefärssmulor

Blanda allt och baka av på silipatmatta 160° i ca 15 minuter.

Madeleinekaka

Smält smöret och rör ihop med resten av ingredienserna.

Fyll små madeleinformar och baka av i 170° i ca 7 minuter.

Inkokta morötter

Skrubba fina minimorötter och blanchera dem i någon minut.

Koka upp sockerlag 50/50 med lite apelsinzest och lägg ner morötterna.

Låt koka ett par minuter tills morötterna känns mjuka.

Låt ligga i sin lag.

Morotskaramell

Reducera juicen till hälften, tillsätt sirap och koka till önskad tjocklek.

Upplägg

Lägg upp allt på fina tallrikar och avsluta med morotskaramell.

Crème brûlée med morotsgarnityr

Crème brûlée med  morotsgarnityr

Ikon 10 st portioner
Ikon Sjömagasinet

Spara som favorit

Ingredienser

Crème brûlée

  • 650 g grädde
  • 200 g mjölk
  • 130 g socker
  • 150 g äggula
  • 1 vaniljstång

Morot-, apelsin- och ingefärssorbet

  • 500 g morotsjuice
  • 500 g färskpressad apelsinjuice
  • 500 g sockerlag 50/50
  • saft av 2 citroner
  • 30 g ingefära

Ingefärssmulor

  • 100 g smör
  • 200 g socker
  • 100 g mjöl
  • 100 g havregryn
  • 10 g mald ingefära
  • 20 g syltad, mixad ingefära art.nr 49552

Madeleinekaka

  • 4 ägg
  • 180 g socker
  • 55 g honung
  • 275 g mjöl
  • 15 g bakpulver
  • 225 g smör
  • 10 g mald ingefära
  • zest från en halv apelsin

Inkokta morötter

  • ett par knippor minimorötter
  • socker
  • vatten
  • apelsinzest

Morotskaramell

  • 500 g morotsjuice
  • 70 g vit sirp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Crème brûlée

Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång.

Kyl ner och tillsätt äggula, sila.

Baka i portionsformar på 98° torr värme med stängt spjäll i ca 45 minuter.

Morot-, apelsin- och ingefärssorbet

Riv ingefäran med skal och krama ur saften.

Blanda alltihop och kör i glassmaskin.

Ingefärssmulor

Blanda allt och baka av på silipatmatta 160° i ca 15 minuter.

Madeleinekaka

Smält smöret och rör ihop med resten av ingredienserna.

Fyll små madeleinformar och baka av i 170° i ca 7 minuter.

Inkokta morötter

Skrubba fina minimorötter och blanchera dem i någon minut.

Koka upp sockerlag 50/50 med lite apelsinzest och lägg ner morötterna.

Låt koka ett par minuter tills morötterna känns mjuka.

Låt ligga i sin lag.

Morotskaramell

Reducera juicen till hälften, tillsätt sirap och koka till önskad tjocklek.

Upplägg

Lägg upp allt på fina tallrikar och avsluta med morotskaramell.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat