Meny Meny
Chokladkupol
Chokladkupol

Så här gör du:

Chokladkupoler

Temperera chokladen och pensla dubbla lager i en stor kupolform, 10 cm i diameter.

Låt stelna.

Brownie

Vispa socker och smör.

Rör ner sirap och ägg.

Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner detta i smeten.

Grädda i 165° i ca 20 minuter.

Bourbonglass

Rör ihop äggula och socker.

Koka upp mjölk och grädde.

Slå detta över äggvispet och sjud till 85°.

Sila, blanda ner bourbon och kyl.

Kör i glassmaskin.

Salt smörkolakräm

Koka grädde, socker och sirap till 118°.

Häll upp i en bunke och vispa tills den svalnat, tillsätt tempererat smör och salt och fortsätt vispa till en luftig konsistens.

Bourbonkaramell

Koka en karamell på socker och 100 g vatten.

Tillsätt ytterligare 100 g vatten, koka ihop till lämplig tjocklek och tillsätt en skvätt bourbon.

Karamelliserade popcorn

Poppa popcorn.

Koka socker och vatten till en mörk karamell (fega inte!).

Tillsätt smör och och dra av från plattan.

Blanda i popcornen.

Sprid ut på silipatmatta så mycket som möjligt.

Salta och förvara i lufttät burk.

Upplägg

Bryt bitar av brownien och lägg i en djup skål.

Spritsa ut klickar av kolakrämen, lägg på några karamelliserade popcorn, en kula glass och toppa med bourbonkaramell.

Täck allt med kupolen.

Koka ihop alla ingredienser till chokladsåsen.

Vid servering, slå en sked med den varma chokladsåsen över så att kupolen smälter.

Chokladkupol

Chokladkupol

Ikon35 st portioner

Spara som favorit

Ingredienser

Chokladkupol

  • 1 kg Felchlin Sao Palme 60 % art.nr ikonKöp

Brownie

  • 350 g smör
  • 600 g socker
  • 140 g ljus sirap
  • 6 ägg
  • 180 g mjöl
  • 120 g kakao
  • 5 g salt

Bourbonglass

  • 500 g mjölk
  • 500 g grädde
  • 250 g socker
  • 200 g äggula
  • 50 g bourbon

Salt smörkolakräm

  • 225 g grädde
  • 100 g socker
  • 70 g ljus sirap
  • 200 g smör
  • 5 g havssalt

Bourbonkaramell

  • 100 g socker
  • 100 g vatten + 100 g vatten
  • 30 ml bourbon

Karamelliserade popcorn

  • 200 g socker
  • 100 g vatten
  • 100 g smör
  • 100 g popcorn

Chokladsås

  • 1 dl vatten
  • dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk cognac
  • salt
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Chokladkupoler

Temperera chokladen och pensla dubbla lager i en stor kupolform, 10 cm i diameter.

Låt stelna.

Brownie

Vispa socker och smör.

Rör ner sirap och ägg.

Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner detta i smeten.

Grädda i 165° i ca 20 minuter.

Bourbonglass

Rör ihop äggula och socker.

Koka upp mjölk och grädde.

Slå detta över äggvispet och sjud till 85°.

Sila, blanda ner bourbon och kyl.

Kör i glassmaskin.

Salt smörkolakräm

Koka grädde, socker och sirap till 118°.

Häll upp i en bunke och vispa tills den svalnat, tillsätt tempererat smör och salt och fortsätt vispa till en luftig konsistens.

Bourbonkaramell

Koka en karamell på socker och 100 g vatten.

Tillsätt ytterligare 100 g vatten, koka ihop till lämplig tjocklek och tillsätt en skvätt bourbon.

Karamelliserade popcorn

Poppa popcorn.

Koka socker och vatten till en mörk karamell (fega inte!).

Tillsätt smör och och dra av från plattan.

Blanda i popcornen.

Sprid ut på silipatmatta så mycket som möjligt.

Salta och förvara i lufttät burk.

Upplägg

Bryt bitar av brownien och lägg i en djup skål.

Spritsa ut klickar av kolakrämen, lägg på några karamelliserade popcorn, en kula glass och toppa med bourbonkaramell.

Täck allt med kupolen.

Koka ihop alla ingredienser till chokladsåsen.

Vid servering, slå en sked med den varma chokladsåsen över så att kupolen smälter.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat