Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladkupol

Chokladkupol

Skriv ut

Chokladkupol

Portioner: 35 st portioner

Ingredienser

Chokladkupol

  • 1 kg Felchlin Sao Palme 60 % art.nr 49359

Brownie

  • 350 g smör
  • 600 g socker
  • 140 g ljus sirap
  • 6 ägg
  • 180 g mjöl
  • 120 g kakao
  • 5 g salt

Bourbonglass

  • 500 g mjölk
  • 500 g grädde
  • 250 g socker
  • 200 g äggula
  • 50 g bourbon

Salt smörkolakräm

  • 225 g grädde
  • 100 g socker
  • 70 g ljus sirap
  • 200 g smör
  • 5 g havssalt

Bourbonkaramell

  • 100 g socker
  • 100 g vatten + 100 g vatten
  • 30 ml bourbon

Karamelliserade popcorn

  • 200 g socker
  • 100 g vatten
  • 100 g smör
  • 100 g popcorn

Chokladsås

  • 1 dl vatten
  • dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk cognac
  • salt

Anvisningar

Chokladkupoler

  1. Temperera chokladen och pensla dubbla lager i en stor kupolform, 10 cm i diameter.
  2. Låt stelna.

Brownie

  1. Vispa socker och smör.
  2. Rör ner sirap och ägg.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner detta i smeten.
  4. Grädda i 165° i ca 20 minuter.

Bourbonglass

  1. Rör ihop äggula och socker.
  2. Koka upp mjölk och grädde.
  3. Slå detta över äggvispet och sjud till 85°.
  4. Sila, blanda ner bourbon och kyl.
  5. Kör i glassmaskin.

Salt smörkolakräm

  1. Koka grädde, socker och sirap till 118°.
  2. Häll upp i en bunke och vispa tills den svalnat, tillsätt tempererat smör och salt och fortsätt vispa till en luftig konsistens.

Bourbonkaramell

  1. Koka en karamell på socker och 100 g vatten.
  2. Tillsätt ytterligare 100 g vatten, koka ihop till lämplig tjocklek och tillsätt en skvätt bourbon.

Karamelliserade popcorn

  1. Poppa popcorn.
  2. Koka socker och vatten till en mörk karamell (fega inte!).
  3. Tillsätt smör och och dra av från plattan.
  4. Blanda i popcornen.
  5. Sprid ut på silipatmatta så mycket som möjligt.
  6. Salta och förvara i lufttät burk.

Upplägg

  1. Bryt bitar av brownien och lägg i en djup skål.
  2. Spritsa ut klickar av kolakrämen, lägg på några karamelliserade popcorn, en kula glass och toppa med bourbonkaramell.
  3. Täck allt med kupolen.
  4. Koka ihop alla ingredienser till chokladsåsen.
  5. Vid servering, slå en sked med den varma chokladsåsen över så att kupolen smälter.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag