Chokladkupoler
Temperera chokladen och pensla dubbla lager i en stor kupolform, 10 cm i diameter.
Låt stelna.
Brownie
Vispa socker och smör.
Rör ner sirap och ägg.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner detta i smeten.
Grädda i 165° i ca 20 minuter.
Bourbonglass
Rör ihop äggula och socker.
Koka upp mjölk och grädde.
Slå detta över äggvispet och sjud till 85°.
Sila, blanda ner bourbon och kyl.
Kör i glassmaskin.
Salt smörkolakräm
Koka grädde, socker och sirap till 118°.
Häll upp i en bunke och vispa tills den svalnat, tillsätt tempererat smör och salt och fortsätt vispa till en luftig konsistens.
Bourbonkaramell
Koka en karamell på socker och 100 g vatten.
Tillsätt ytterligare 100 g vatten, koka ihop till lämplig tjocklek och tillsätt en skvätt bourbon.
Karamelliserade popcorn
Poppa popcorn.
Koka socker och vatten till en mörk karamell (fega inte!).
Tillsätt smör och och dra av från plattan.
Blanda i popcornen.
Sprid ut på silipatmatta så mycket som möjligt.
Salta och förvara i lufttät burk.
Upplägg
Bryt bitar av brownien och lägg i en djup skål.
Spritsa ut klickar av kolakrämen, lägg på några karamelliserade popcorn, en kula glass och toppa med bourbonkaramell.
Täck allt med kupolen.
Koka ihop alla ingredienser till chokladsåsen.
Vid servering, slå en sked med den varma chokladsåsen över så att kupolen smälter.