Meny Meny
Choklad-, svartvinbär och hallondessert
Choklad-, svartvinbär och hallondessert

Så här gör du:

Chokladmousse

Mixa mandelmjölk, kakaopulver, florsocker och Instant Vegan Gel i 10 sekunder. Låt vila i 5 minuter.

Smält chokladen och blanda den med mandelmjölksblandningen till en jämn ganache.

Mixa sojagrädde med Instant Vegan Gel och vispa till mjuka toppar.

Blanda ner chokladganachen och frys i formar.

Chokladspray

Smält choklad och kakaosmör tillsammans till 45°C och spraya den frusna moussen med hjälp av en spraypistol.

Svartvinbärsgelé

Koka ihop puré, vatten, socker och agar agar. Häll i en skål och låt sätta sig till nästa dag. Mixa blank och fyll i spritspåse.

Chokladcrumble

Koka upp vatten och socker till 121°. Tillsätt choklad och kaffe.

Mixa till en jordliknande konsistens. Låt kallna och ställ åt sidan till servering.

Choklad-, svartvinbär och hallondessert

Ikon15 portioner

Spara som favorit

Ingredienser

Chokladmousse

  • 200 g mandelmjölk
  • 30 g kakaopulver Felchlin ikonKöp
  • 20 g florsocker
  • 8 g Instant Vegan Gel ikonKöp
  • 200 g Vegan Choc 44%, ekologisk ikonKöp
  • 250 g sojagrädde
  • 2 g Instant Vegan Gel

Chokladspray

  • 60 g Åsö mörk choklad 70% ikonKöp
  • 40 g Åsö kakaosmör ikonKöp

Svartvinbärsgelé

  • 300 g svartvinbärspuré, art.nr 49710
  • 100 g vatten
  • 80 g socker
  • 5 g agar agar, art.nr 26886

Chokladcrumble

  • 80 g socker
  • 20 g vatten
  • 2 g frystorkat kaffe
  • 90 g Åsö mörk choklad 70% ikonKöp

Dekorering

  • Färska hallon
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Chokladmousse

Mixa mandelmjölk, kakaopulver, florsocker och Instant Vegan Gel i 10 sekunder. Låt vila i 5 minuter.

Smält chokladen och blanda den med mandelmjölksblandningen till en jämn ganache.

Mixa sojagrädde med Instant Vegan Gel och vispa till mjuka toppar.

Blanda ner chokladganachen och frys i formar.

Chokladspray

Smält choklad och kakaosmör tillsammans till 45°C och spraya den frusna moussen med hjälp av en spraypistol.

Svartvinbärsgelé

Koka ihop puré, vatten, socker och agar agar. Häll i en skål och låt sätta sig till nästa dag. Mixa blank och fyll i spritspåse.

Chokladcrumble

Koka upp vatten och socker till 121°. Tillsätt choklad och kaffe.

Mixa till en jordliknande konsistens. Låt kallna och ställ åt sidan till servering.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat