Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Choklad-, svartvinbär och hallondessert

Choklad-, svartvinbär och hallondessert

Skriv ut

Portioner: 15 portioner

Ingredienser

Chokladmousse

  • 200 g mandelmjölk
  • 30 g kakaopulver Felchlin, art.nr 49348
  • 20 g florsocker
  • 8 g Instant Vegan Gel, art.nr 26896
  • 200 g Vegan Choc 44%, ekologisk, art.nr 49384
  • 250 g sojagrädde
  • 2 g Instant Vegan Gel

Chokladspray

  • 60 g Åsö mörk choklad 70%, art.nr 146021
  • 40 g Åsö kakaosmör, art.nr 147012

Svartvinbärsgelé

  • 300 g svartvinbärspuré, art.nr 49710
  • 100 g vatten
  • 80 g socker
  • 5 g agar agar, art.nr 26886

Chokladcrumble

  • 80 g socker
  • 20 g vatten
  • 2 g frystorkat kaffe
  • 90 g Åsö mörk choklad 70%, art.nr 146021

Dekorering

  • Färska hallon

Anvisningar

Chokladmousse

  1. Mixa mandelmjölk, kakaopulver, florsocker och Instant Vegan Gel i 10 sekunder. Låt vila i 5 minuter.
  2. Smält chokladen och blanda den med mandelmjölksblandningen till en jämn ganache.
  3. Mixa sojagrädde med Instant Vegan Gel och vispa till mjuka toppar.
  4. Blanda ner chokladganachen och frys i formar.

Chokladspray

  1. Smält choklad och kakaosmör tillsammans till 45°C och spraya den frusna moussen med hjälp av en spraypistol.

Svartvinbärsgelé

  1. Koka ihop puré, vatten, socker och agar agar. Häll i en skål och låt sätta sig till nästa dag. Mixa blank och fyll i spritspåse.

Chokladcrumble

  1. Koka upp vatten och socker till 121°. Tillsätt choklad och kaffe.
  2. Mixa till en jordliknande konsistens. Låt kallna och ställ åt sidan till servering.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag