Meny Meny
Praliner med macadamianötter och lönnsirapstryffel
Praliner med macadamianötter och lönnsirapstryffel

Så här gör du:

Pralinskal

Gjut pralinskal med Felchlin Maracaibo 65%. Använd valfria pralinformar och dekorera skalen efter eget önskemål.

Macadamianötter

Koka upp vattnet och saltet i en kastrull. Häll i nötterna i vätskan och rör om. Sila av vattnet. Rosta nötterna i ugnen på 180 grader i 10 minuter. Låt dem svalna av.

Lönnsirapstryffel

Koka upp grädde och lönnsirap. Häll i chokladen och smöret. Mixa tryffeln slät.

Hacka nötterna grovt.

Fyll först ett tunt lager med tryffel. Strössla ner nötterna och toppa sedan med resten av tryffeln.

Låt stå i rumstemperatur över natten. Locka tryffeln med Felchlin Maracaibo 65%. Ställ in i kyl några timmar och slå sedan försiktigt ur pralinerna ur formarna.

Praliner med macadamianötter och lönnsirapstryffel

Josefine Baummann arbetar som chefskonditor på Ofvandahls Hovkonditori i Uppsala. Hon har tidigare jobbat på Chokladfabriken och Hotel At Six men har också hunnit med några kortare mellanspel på Fika och Aquavit i New York. Hon blev vald till Årets konditor 2011 och medverkade 2013 i första säsongen av Dessertmästarna i Kanal 5.

Ikon Cirka 36 praliner (2 formar)
Ikon Josefine Baummann

Spara som favorit

Ingredienser

Macadamianötter

  • 150 g macadamianötter
  • 30 g vatten
  • 15 g salt

Lönnsirapstryffel

  • 115 g grädde
  • 25 g lönnsirap
  • 240 g Felchlin Opus Lait 38%
  • 25 g smör
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Pralinskal

Gjut pralinskal med Felchlin Maracaibo 65%. Använd valfria pralinformar och dekorera skalen efter eget önskemål.

Macadamianötter

Koka upp vattnet och saltet i en kastrull. Häll i nötterna i vätskan och rör om. Sila av vattnet. Rosta nötterna i ugnen på 180 grader i 10 minuter. Låt dem svalna av.

Lönnsirapstryffel

Koka upp grädde och lönnsirap. Häll i chokladen och smöret. Mixa tryffeln slät.

Hacka nötterna grovt.

Fyll först ett tunt lager med tryffel. Strössla ner nötterna och toppa sedan med resten av tryffeln.

Låt stå i rumstemperatur över natten. Locka tryffeln med Felchlin Maracaibo 65%. Ställ in i kyl några timmar och slå sedan försiktigt ur pralinerna ur formarna.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat