Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Macarons med fyllning

Macarons med fyllning

Skriv ut

Portioner:

Ingredienser

Grundrecept Macarons

  • 300 g Florsocker
  • 300 g Mandelmjöl art.nr 49562
  • 110 g Äggvita, färsk (ovispad, del 1 för färg)
  • 300 g Strösocker
  • 70 g Vatten
  • 110 g Äggvita, färsk (lättvispad, del 2)
  • Vattenlöslig färg till Macarons från Pavoni eller Ruth efter behov och önskemål.
  • Dekor som t.ex. Qroqant eller Karamelliserade kakaonibs från Felchlin.

Grundrecept Crème Anglaise

  • 500 g Mjölk 3% fett
  • 500 g Vispgrädde, 40% fett
  • 200 g Pastöriserad äggula
  • 50 g Strösocker
  • 100 g Glykos

Chocolate Cremeux (fyllning) till Macarons

  • 500 g Crème Anglaise – Basrecept enligt ovan (20-25°C).
  • Tillsätt någon av följande:
  • 280-300 g Felchin, Maracaibo Criolait 38%, mjölkchoklad art.nr 49312
  • Ev. Gelatin/Gelatinmassa (annars öka chokladmängden något istället)
  • 260-275 g Felchlin, Maracaibo Creole 49%, mjölkchoklad art.nr 49314
  • Ev. Gelatin/Gelatinmassa (annars öka chokladmängden något istället)
  • 180 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65%, mörk choklad art.nr 49316

OSA-fyllning som smaksättning i Macarons

  • 500 g osa-fyllning från Felchlin t.ex. Hallon art.nr 049331
  • 200 g Felchlin, Edelweiss 36%, vit, Rondo art.nr 49367

Anvisningar

Grundrecept Macarons

  1. Rör ut den vattenlösliga färgen i ovispad äggvita (del 1 för färg), och låt sedan vila i 30 minuter.
  2. Mixa mandelmjöl och florsocker i en mixer, rör sedan ner den färgade äggvitan till en slät smet.
  3. Koka vatten och socker till 118°C, slå sedan vätskan över den vispade äggvitan och vispa kallt.
  4. Vänd ner marängen försiktigt i mandelsmeten.
  5. Spritsa upp Macaronsen och toppa sedan (om du vill) med lite Qroqant eller Karamelliserade kakaonibs. För att göra spritsningen lättare rekommenderar vi denna silikonmatta från Pavoni; Silpav Macarons, 585x385 mm, Art.nr: 25538
  6. Baka av i ugn, 160°C.

Grundrecept Crème Anglaise

  1. Blanda samman äggula och socker.
  2. Koka upp mjölk, grädde och glykos och häll sedan sakta över ägg-sockerblandningen.
  3. Koka sedan försiktigt och under ständig omrörning upp alltsammans till 82-84°C och passera uppkoket genom en Chinoise/finmaskig sil.
  4. Kyl ner krämen till 20-25°C.

Chocolate Cremeux (fyllning) till Macarons

  1. Smält mjölkchokladen till 40-45°C och den mörka till 50°C.
  2. Om du vill tillsätta gelatin till fyllningen, blanda då det smälta gelatinet eller gelatinmassan ner i Crème Anglaise (20-25°C).
  3. Häll sedan detta i 2-3 omgångar ner i den varma chokladen och mixa tills du får en slät och elastisk textur. Se till att du inte får in massa luft i den färdiga Cremeux-fyllningen när den mixas.
  4. Låt Cremeux-fyllningen svalan av i kyl till 2-4°C i ca 30-60 minuter.
  5. TIPS:
    Ett tips för en snabbare produktion av ” Chocolate Cremeux ” är att hälla den varma (65-75°C) och silade Crème Anglaise direkt över chokladen och mixa och sedan kyla ner.

OSA-fyllning som smaksättning i Macarons

  1. Värm försiktigt på osa-fyllning från Felchlin till ca 26-28°C. Det finns många smaker att välja på, blåbär, mango, cappuccion, citron, karamell mm.
  2. Tillsätt smält Edelweiss 36% vit choklad och blanda ihop/rör samman med vinge i maskin till Ca. dubbel volym.
  3. Klar att använda som fyllning till dina Macarons.

Produkter i receptet

Mandelmjöl (1 kg)

319 kr exkl. moms

Artikelnr: 49562

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Silpav Macarons, 585x385 mm

332 kr exkl. moms

Artikelnr: 25538

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, pulverfärg vattenlöslig, citrongul (50 g)

306 kr exkl. moms

Artikelnr: 25445

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Ruth, pulverfärg vattenlöslig, jordgubbsröd (50 g)

280 kr exkl. moms

Artikelnr: 34003

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, pulverfärg vattenlöslig, äppelgrön (50 g)

306 kr exkl. moms

Artikelnr: 25446

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Ruth, pulverfärg vattenlöslig, svart (50 g)

300 kr exkl. moms

Artikelnr: 34008

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, pulverfärg vattenlöslig, orange (50 g)

306 kr exkl. moms

Artikelnr: 25444

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Ruth, pulverfärg vattenlöslig, lila (50 g)

300 kr exkl. moms

Artikelnr: 34004

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Maracaibo Criolait 38 %, mjölkchoklad, Rondo (6 kg)

1558 kr exkl. moms

Artikelnr: 49312

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Maracaibo Creole 49 %, mjölkchoklad, Rondo (6 kg)

1561 kr exkl. moms

Artikelnr: 49314

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, Rondo (6 kg)

1564 kr exkl. moms

Artikelnr: 49316

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo (6 kg)

1239 kr exkl. moms

Artikelnr: 49367

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Qroqant, malen krokant (2,5 kg)

439 kr exkl. moms

Artikelnr: 49340

Förpackning: 2,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, kakaonibs, karamelliserade (1 kg)

347 kr exkl. moms

Artikelnr: 49308

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Macaronställning, 10 våningar, h: 460 mm

530 kr exkl. moms

Artikelnr: 27000

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag