Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Fruktgeléglaze med BASIC Gel Jam II

Fruktgeléglaze med BASIC Gel Jam II

Skriv ut

Denna geléglaze är oerhört enkelt, smidigt och innehåller endast ett par ingredienser. 

Perfekt att glazera med

Perfekt att glazera silikongjutna desserter, bakelser och tårtor, även sådana som gjutits i 3D-formar.

Fruktgeléglazen blir oerhört glansig och får en torr och klibbfri yta. Den geléar sig på en kall/frusen ytan på ca. 30 sekunder.

Vill du glazera med flera färger så går det bra, tänk bara på att alla färgade glazer ska ha samma temperatur samt att du måste arbeta snabbt i och med att ytan torkar oerhört snabbt.

Gjuta som dekor

Du kan också gjuta glazen i en silikonform och sedan använda den som en dekoration.

Variera smak och färg

Du kan också byta ut äpplejuicen mot annan juice eller fruktpuré samt att glazen med fördel kan färgas in med alla möjliga nyanser av vattenlösliga pulverfärger från Pavoni eller Ruth, titaniumdioxid fungerar också utmärkt.

Frysbar

Den går bra att frysa efter att man glazerat en frusen dessert, bakelse eller tårta och håller sedan glans och konsistens i minst 7 dagar i kyl.

Återuppvärmningsbar

Fruktgeléglazen är återuppvärmningsbar, både på spis och i microvågsugn.

Portioner:

Ingredienser

Fruktgeléglaze

  • 1000 g Äpplejuice (färskpressad, utblandad från koncentrat, eller annan smak på juice/puré)
  • 400 g Strösocker
  • 23 g BASIC Gel jam II art.nr 26102
  • Vattenlöslig pulverfärg

Anvisningar

Fruktgeléglaze

  1. Blanda samman strösocker och BASIC Gel jam II.
  2. Väg och häll upp äpplejuicen i en kastrull.
  3. Tillsätt socker- och pektinblandningen och rör samman.
  4. Koka upp under omrörning.
  5. Skumma av. Färskpressad äpplejuice kommer ge mer skum än utblandat koncentrat.
  6. Tillsätt färgen och mixa väl med stavmixer.
  7. Täck med plastfilm och låt svalna av något till ca. 45-55°C innan du glazerar en frusen dessert/bakelse/tårta.

Applicera på tallrik som dekor

  1. Fruktgeléglazen som appliceras på en tallrik för dekorativt syfte blir oerhört glansig och får en torr och klibbfri yta på ca 1 minut. Gelén kommer således inte ”blöda”, rinna runt på tallriken eller bli torr inuti så man kan med fördel lägga dekor på många tallrikar flera timmar innan de ska serveras.

Cake Top silikonform

  1. Du kan också använda denna fruktgeléglaze som en toppdekor, genom att hälla den varm i en Cake Top silikonform och sedan ställa i kyl eller frys.
    Låt gelén stelna och tag sedan försiktigt ut den ur formen.
    Den har mycket bra hållbarhet och är superglansig.

Produkter i receptet

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag