Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladglassdessert med hasselnötspraliné

Chokladglassdessert med hasselnötspraliné

Skriv ut

Hans Berg, vinnare av Svenska glassmästerskapen 2017, gillar riktigt chokladig glass. Här bjuder han på ett av sina recept!

Portioner: Cirka 43 stycken

Ingredienser

Mörk chokladglass

  • 2550 g mjölk
  • 560 g socker
  • 160 g mjölkpulver
  • 220 g dextros
  • 280 g Felchlin kakaopulver, art.nr 49348
  • 140 g Felchlin 100 % kakaomassa, Maracaibo, art.nr 49387
  • 25 g Basic Textur, art.nr 26100
  • ev 20 g stabilisator, t ex Fabbri Cream 5

Hasselnötspraliné

  • 350 g rostade hasselnötter, art.nr 49570
  • 300 g strösocker
  • 470 g Felchlin Bionda 36 %, art.nr 49388
  • 40 g Felchlin Croquantineflagor, art.nr 49341

Botten

  • Mördeg

Anvisningar

Mörk chokladglass

  1. Blanda alla torra ingredienser, mixa med mjölken och värm till 85 grader.
  2. Tillsätt kakaomassan och mixa.
  3. Kyl ner. Låt vila minst 4 timmar.
  4. För "mildare" smak kan du minska chokladandelen med 20 %.
    Använder du glassen till bakelser behövs ej stabilisator. Serverar du gelato i bägare håller den formen bättre med stabilisator.

Hasselnötspraliné

  1. Mixa hälften av nötterna till en pasta.
  2. Gör en ljus karamell av sockret och tillsätt resten av nötterna (175 g).
  3. Häll upp på en silpavmatta och låt kallna. Krossa grovt.
  4. Smält chokladen och vänd i nötpasta, nötkross och flakes.
  5. Häll i ram till 1 cm tjocklek och kyl. Skär centimeterstora tärningar.

Montering

  1. Fyll den nykörda glassen i silikonformen, lägg i några tärningar hasselnötspraliné, fyll upp med glass och frys in.
  2. Avsluta med att spraya glassen med sammetssvart färg och dekorera med exempelvis lite glitter.
  3. OBS! Det går också bra att använda en färdig, slät hasselnötspasta.

Produkter i receptet

Kakaopulver, 20-22 %, Felchlin

260 kr exkl. moms

Artikelnr: 49348

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, kakaomassa, Maracaibo 100 %, Rondo

2420 kr exkl. moms

Artikelnr: 49387

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Basic Textur, 500 g

151 kr exkl. moms

Artikelnr: 26100

Förpackning: 500 g

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Bionda 36 %, vit choklad, Rondo

1503 kr exkl. moms

Artikelnr: 49388

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Croquantine, flagor av rån

350 kr exkl. moms

Artikelnr: 49341

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Hasselnötter S/12, rostade

432 kr exkl. moms

Artikelnr: 49570

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Praline 1:1, hasselnötspasta (5 kg)

1114 kr exkl. moms

Artikelnr: 49333

Förpackning: 5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, gjutram, 400x400x10 mm, (360x360 mm inv)

831 kr exkl. moms

Artikelnr: 83731

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Silpav, Åsö, silikonmatta, 585x385 mm

284 kr exkl. moms

Artikelnr: 25508

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Pavoflex 3D, PX4345, 400x300 mm, Miss, d: 78x48 mm, h: 33 mm, 15 hål

490 kr exkl. moms

Artikelnr: 25479

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Dolce Velluto sprayfärg, svart, 400 ml

472 kr exkl. moms

Artikelnr: 25725

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag