Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Tarte med vaniljkola toppad med mjölkchokladganache

Tarte med vaniljkola toppad med mjölkchokladganache

Skriv ut

Rebecka Mejstedt arbetar som konditor på Sveas Bageri i Kumla. Under föräldraledigheten våren 2020 har hon haft tid och möjlighet att skapa många tjusiga bakverk, bland annat med choklad från Felchlin.

Portioner: 1 form, ca 19x19 cm

Ingredienser

Mördeg

  • 100 g smör (kallt)
  • 135 g mjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Kolafyllning

  • 50 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 dl grädde
  • vaniljpulver (om du vill)

Chokladganache

  • 100 g Felchlin, Maracaibo Creole 49 %, mjölkchoklad, art.nr 49314-2
  • 120 ml grädde

Anvisningar

Mördeg

  1. Nyp ihop allt till en deg, arbeta den inte för länge. När den gått ihop, plasta och lägg i kylen minst 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och klä valfri form. Jag använde en fyrkantig form med måtten 19 x 19 cm som är 2 cm hög. Om du använder en större form kan du behöva dubbla receptet på kolan och ganachen (se nedan). När jag klär den här perforerade formen kavlar jag ut mellan två bakplåtspapper och lägger degen i kylen/frysen en stund så den blir fast. Sen trycker jag ut botten med formen och skär remsor till kanterna och trycker lätt fast degen. Skär bort överflödig deg. Nagga botten och ställ i kyl/frys ca 15-30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader och baka av i cirka 15-20 minuter till den är gyllene.

Kolafyllning

  1. Koka ihop allt utom smöret i en kastrull. Eftersom det är en ganska liten sats kola kokade min färdigt på ca 5-7 minuter. Den ska bli 125 grader. När den nått rätt temperatur, dra av från plattan och lägg i smöret och rör tills du har en slät kola.
  2. Häll fyllningen i mördegsskalet och låt svalna i rumstemperatur.
  3. Tips! Jag strödde på lite havssalt på kolan då jag tycker det blir gott.

Chokladganache

  1. Smält chokladen i vattenbad och ställ åt sidan.
  2. Koka upp grädden och häll i din smälta choklad. Rör tills den är slät och glansig.
  3. Häll ganachen på din kola och låt sätta sig i rumstemperatur.
  4. Jag dekorerade min med smält Felchlin Bionda 36 % blond choklad och oxalisblad. Men känn dig fri att dekorera precis hur du vill eller med det du har hemma!

Produkter i receptet

Felchlin, Maracaibo Creole 49 %, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)

478 kr exkl. moms

Artikelnr: 49314-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Bionda 36 %, vit choklad, Rondo (2 kg)

548 kr exkl. moms

Artikelnr: 49388-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag