Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladstång Toblerone 2.0

Chokladstång Toblerone 2.0

Skriv ut

Chokladstänger i flera olika smaker finns alltid i disken hos Thimons Konditori & Bageri i Nässjö. Stängerna är enkla att göra och de har god hållbarhet eftersom de är chokladdoppade.

Här bjuder Thimons konditorer Markus Ekelund och Alexandra Lövqvist på fyra recept. Gör ett, eller alla! 

  

Portioner: 132 st stänger, ca 7,5 x 2,5 cm

Ingredienser

Kladdkaka

  • 700 g smör
  • 700 g mörk choklad, t ex Felchlin Sao Palme 75 %, art.nr 49382-2
  • 600 g socker
  • 560 g ägg
  • 280 g maizena

Pralinétryffel

  • 400 g socker
  • 200 g vatten
  • 1 st vaniljstång, t ex ekologisk Bourbonvanilj, art.nr 49575
  • 500 g rostad hel mandel med skal
  • 300 g grädde
  • 400 g mjölkchoklad, t ex Felchlin Sao Palme 36 %, art.nr 49358-2

Anvisningar

Kladdkaka

  1. Smält smöret och häll över chokladen.
  2. Blanda resterande ingredienser och blanda väl till en slät smet.
  3. Häll upp i en låg kapsel. Baka på 200 grader i 10 minuter.

Pralinétryffel

  1. Koka socker, vatten och vaniljstång till 115 grader, tillsätt mandel och rör om tills sockret karamelliserats och fått en gyllenbrun nyans.
  2. Häll ut tryffeln på en silikonmatta och låt svalna helt.
  3. Koka upp grädde och häll över chokladen. Mixa till en tryffel.
  4. Mixa den karamelliserade mandeln till praliné, blanda sedan denna med tryffeln.
  5. Häll pralinétryffeln ovanpå kladdkakan och låt den sätta sig i kylen över natten.
  6. Skär upp i bitar (7,5 x 2,5 cm) och doppa dem i mjölkchoklad.

    Dekoridé: Gör ett chokladlöv i mörk choklad på varje bit. Stänk slutligen med rosa och lila kakaosmör.

Produkter i receptet

Felchlin, Sao Palme 75 %, mörk choklad, Rondo (2 kg)

352 kr exkl. moms

Artikelnr: 49382-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

ÅSÖ Choklad min. 70 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

996 kr exkl. moms

Artikelnr: 146021

Förpackning: 10 kg

I lager

Lägg i varukorg

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

3112 kr exkl. moms

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

I lager

Lägg i varukorg

Kapselplåt, 600x450x20 mm

358 kr exkl. moms

Artikelnr: 80435

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Silpav, Åsö, silikonmatta, 585x385 mm

298 kr exkl. moms

Artikelnr: 25508

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Sao Palme 36 %, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)

363 kr exkl. moms

Artikelnr: 49358-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

ÅSÖ Choklad min. 35 %, mjölkchoklad, pellets (10 kg)

986 kr exkl. moms

Artikelnr: 146053

Förpackning: 10 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag