Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Pralin med jasminte

Pralin med jasminte

Skriv ut

Annelie Kejroth är en av Sveriges främsta chokladmakare och driver Annelie K Choklad och Praliner i Uppsala sedan mer än 25 år tillbaka. Sedan starten är hon en trogen Åsö-kund och använder såväl Felchlin som vår egen Åsö-Choklad i praliner och bakverk. Annelie K har omkring 30 praliner i sitt sortiment och här delar hon med sig av receptet på en av dem. I jasmintepralinen ingår Felchlin Maracaibo Clasificado 65 % som passar utmärkt tillsammans med kryddor och alkohol.

Portioner: 1 ram 15 mm hög, art.nr 83733

Ingredienser

  • 400 g grädde
  • 1 dl grönt jasminte, art.nr 9794
  • 140 g trimolin, invertsocker, art.nr 49582
  • 1280 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, art.nr 49316-2
  • 140 g smör, rumsvarmt
  • valfritt överföringsark

Anvisningar

  1. Värm upp grädden och häll den över jasminteet.
  2. Låt stå i 10 minuter, inte mer för då blir det bittert.
  3. Sila bort jasminteet och se till att mängden grädde är 400 gram.
  4. Lägg chokladen i en skål och värm nu upp grädden med trimolinet till 85 °C.
  5. Häll blandningen över chokladen i tre omgångar, en tredjedel i taget.
  6. Tillsätt smält smör och blanda ihop med mixerstav.
  7. Häll i ram, låt stelna och skär sedan i 22x22 mm stora bitar.
  8. Doppa bitarna i mörk choklad och dekorera med överföringsark.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag