Meny Meny
Tetryffel
Tetryffel

Så här gör du:

Dag 1

Blanda te och kall grädde, plasta och ställ kallt i 24 timmar.

Dag 2

Värm grädden till ca 50 °C och sila av tebladen.

OBS! Ska vara 310 g grädde till tryffeln, fyll annars på med grädde.

Tillsätt invertsocker och koka upp.

Häll över chokladen i minst tre omgångar och tillsätt smöret.

Tetryffel

Tetryffeln är skapad av Martin Isaksson på Chokladfabriken i Stockholm. Martin – som är en av Sveriges främsta konditorer och chokladmakare – driver Chokladfabriken tillsammans med Ellinor Isaksson sedan mer än 20 år tillbaka. Till tryffeln använder han Felchlin Maracaibo 65 % och Söderblandning.

På ÅSÖ har vi många smakfulla tesorter som passar utmärkt ihop med choklad. Ta gärna en kik och hitta dina favoriter via denna länk.

Spara som favorit

Ingredienser

  • 390 g vispgrädde
  • 35 g Söders Höjder, svart te ikonKöp
  • 70 g trimolin, invertsocker ikonKöp
  • 370 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad ikonKöp
  • 80 g osaltat smör
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Dag 1

Blanda te och kall grädde, plasta och ställ kallt i 24 timmar.

Dag 2

Värm grädden till ca 50 °C och sila av tebladen.

OBS! Ska vara 310 g grädde till tryffeln, fyll annars på med grädde.

Tillsätt invertsocker och koka upp.

Häll över chokladen i minst tre omgångar och tillsätt smöret.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat