Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Tetryffel

Tetryffel

Skriv ut

Tetryffeln är skapad av Martin Isaksson på Chokladfabriken i Stockholm. Martin – som är en av Sveriges främsta konditorer och chokladmakare – driver Chokladfabriken tillsammans med Ellinor Isaksson sedan mer än 20 år tillbaka. Till tryffeln använder han Felchlin Maracaibo 65 % och Söderblandning.

På ÅSÖ har vi många smakfulla tesorter som passar utmärkt ihop med choklad. Ta gärna en kik och hitta dina favoriter via denna länk.

Portioner:

Ingredienser

  • 390 g vispgrädde
  • 35 g Söders Höjder, svart te, art.nr 8511
  • 70 g trimolin, invertsocker, art.nr 49582
  • 370 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, art.nr 49316-2
  • 80 g osaltat smör

Anvisningar

Dag 1

  1. Blanda te och kall grädde, plasta och ställ kallt i 24 timmar.

Dag 2

  1. Värm grädden till ca 50 °C och sila av tebladen.
  2. OBS! Ska vara 310 g grädde till tryffeln, fyll annars på med grädde.
  3. Tillsätt invertsocker och koka upp.
  4. Häll över chokladen i minst tre omgångar och tillsätt smöret.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag