Meny Meny
Tuile, basrecept
Tuile, basrecept

Så här gör du:

Basrecept

Mixa ihop alla ingredienser väl i en mixer.

Vill du färga tuilen tillsätter du vattenlöslig pulverfärg i smeten innan gräddning.

Bred ut smeten på valfri Gourmand/Pavodecor silikonform och skrapa av så smeten endast fyller mönstret i formen.

Grädda i 160 °C ca 6-8 minuter.

Ta bort tuilen direkt efter den har gräddats när den fortfarande är varm.

Tuile, basrecept

Tuile (uttalas tweel) är supertunna, krispiga rån som kan böjas och formas på olika sätt innan de svalnar och stelnar. Namnet syftar på de de böjda takpannor i tegel som är vanliga på landsbygden i södra Frankrike.

Traditionellt serveras rull- eller strutformade tuiles till vaniljglass.

Tack vare Pavonis formar kan du på ett enkelt sätt skapa tuiles i många former, både för det söta och salta köket. Dekorera glassdesserten med en sötkrispig tuile och toppa varmrätten med en tuile som harmonierar med maten.

Låt fantasin flöda!

Spara som favorit

Ingredienser

Basrecept

  • 60 g äggvita
  • 40 g solrosolja
  • 10 g smör, smält
  • 40 g socker
  • 50 g mjöl
  • 3 g salt
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Basrecept

Mixa ihop alla ingredienser väl i en mixer.

Vill du färga tuilen tillsätter du vattenlöslig pulverfärg i smeten innan gräddning.

Bred ut smeten på valfri Gourmand/Pavodecor silikonform och skrapa av så smeten endast fyller mönstret i formen.

Grädda i 160 °C ca 6-8 minuter.

Ta bort tuilen direkt efter den har gräddats när den fortfarande är varm.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat