Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Boliviatryffel

Boliviatryffel

Skriv ut

Recept av Jean François Castagné, fransk chocolatier.

Portioner: 96 tryfflar, 4 formar, art.nr 87421

Ingredienser

Ganache Bolivia 45 %

  • 250 g grädde, 36 %
  • 55 g dextrospulver
  • 55 g glykospulver
  • 55 g sorbitolpulver
  • 650 g Felchlin, Bolivia 45 %, art.nr 49415-2
  • 15 g Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360

Färdigställande

  • 1500 g Felchlin, Bolivia 45 %, art.nr 49415-2
  • 100 g Felchlin, kakaopulver, art.nr 49348

Anvisningar

Ganache Bolivia 45 %

  1. Koka upp grädde, dextros, glykos och sorbitol. Låt svalna till 32–34 grader.
  2. Smält choklad och kakaosmör till 48 grader, låt svalna till 37–40 grader.
  3. Blanda alltsammans och mixa slät med stavmixer.
  4. Fyll ganachen i silikonformarna. Stryk av överflödig ganache från formarna med en skrapa.
  5. Ställ in formarna 8 minuter i kylen för att få igång kristalliseringen. Ta ut formarna från kylen och låt dem kristallisera färdigt i sval rumstemperatur (16 grader) i 24 timmar.
  6. Ploppa ur tryfflarna ur formarna och låt dem vila i ytterligare 24 timmar.

Färdigställande

  1. Doppa tryfflarna i tempererad choklad och rulla dem i kakaopulver. För att få typiskt tryffelform, forma varje tryffel i handen.
  2. Lägg tryfflarna i en sil och skaka av överflödigt kakaopulver.

Produkter i receptet

Felchlin, Bolivia 45 %, 60 h, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)

567 kr exkl. moms

Artikelnr: 49415-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kakaosmör, ekologisk, Felchlin (2,5 kg)

823 kr exkl. moms

Artikelnr: 493360

Förpackning: 2,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kakaopulver, 20-22 %, Felchlin (1 kg)

331 kr exkl. moms

Artikelnr: 49348

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Formaflex FR004, Semisfera, d: 30 mm, h: 17 mm, 24 st/form

179 kr exkl. moms

Artikelnr: 87421

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Bunke, mikro, 4,5 liter

85 kr exkl. moms

Artikelnr: 802623

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Sticktermometer, -50° till +300°

326 kr exkl. moms

Artikelnr: 80237

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Bordskrapa med plasthandtag, b: 270 mm

165 kr exkl. moms

Artikelnr: 80145

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Engångshandske, Nitril, svart, puderfri, storlek M (100 st)

187 kr exkl. moms

Artikelnr: 49993M

Förpackning: 100 st

I lager

Lägg i varukorg

Spritspåsar på rulle, 533x280 mm (100 st)

223 kr exkl. moms

Artikelnr: 800911

Förpackning: 100 st

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag