Meny Meny
Bakade chokladtarteletter
Bakade chokladtarteletter

Så här gör du:

Chokladtarteletter

Börja med att sätta ugnen på 130 grader. Koka grädden och mjölken i en kastrull. Hacka under tiden den mörka chokladen i små bitar. När gräddblandningen kokar häller man den över chokladen och rör allt slätt. Vispa i ett ägg, fyll upp chokladsmeten i små tarteletteskal och baka i 130 grader i ca 5-7 min. När man skakar på plåten så ska smeten ha satt sig. Låt tarteletterna svalna och dekorera dem med röda färska bär.

Bakade chokladtarteletter

Daniel Roos är en mycket starkt lysande stjärna på den svenska konditorhimlen. Daniel har ett förflutet som chefskonditor på bl.a. Operakällaren och restaurang Jonas i Stockholm, samt varit ansvarig konditor i det svenska Kocklandslaget. Som kuriosa kan även nämnas att Daniel gjorde desserten till Kronprinsessans bröllop och har figurerat i många stora sammanhang över hela Europa.

Spara som favorit

Ingredienser

Chokladtarteletter

  • 200 g grädde
  • 80 g mjölk
  • 200 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad ikonKöp
  • 1 st ägg
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Chokladtarteletter

Börja med att sätta ugnen på 130 grader. Koka grädden och mjölken i en kastrull. Hacka under tiden den mörka chokladen i små bitar. När gräddblandningen kokar häller man den över chokladen och rör allt slätt. Vispa i ett ägg, fyll upp chokladsmeten i små tarteletteskal och baka i 130 grader i ca 5-7 min. När man skakar på plåten så ska smeten ha satt sig. Låt tarteletterna svalna och dekorera dem med röda färska bär.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat