Meny Meny
Pekannötpaj med italiensk maräng
Pekannötpaj med italiensk maräng

Så här gör du:

Pekannötfyllning

Blanda ägg och äggulan med farinsockret och gå sedan i med sirapen. Smält smöret och tillsätt det försiktigt. Avsluta med att gå i med pekannötterna. Fyll upp smeten i tarteletteskal och baka av i 180 grader ca 10-15 min.

Italiensk maräng

Koka strösocker med vattnet till 121 grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall. Fyll marängen i en spritspåse med en tyll och spritsa på de fyllda tarteletterna. Avsluta med att bränna av marängen med en gasolbrännare.

Pekannötpaj med italiensk maräng

Daniel Roos är en mycket starkt lysande stjärna på den svenska konditorhimlen. Daniel har ett förflutet som chefskonditor på bl.a. Operakällaren och restaurang Jonas i Stockholm, samt varit ansvarig konditor i det svenska Kocklandslaget. Som kuriosa kan även nämnas att Daniel gjorde desserten till Kronprinsessans bröllop och har figurerat i många stora sammanhang över hela Europa.

Spara som favorit

Ingredienser

Pekannötfyllning

  • 280 g sirap, ljus
  • 65 g farinsocker
  • 2 st ägg
  • 20 g äggula
  • 10 g smör, osaltat
  • 60 g pekannötter

Italiensk maräng

  • 100 g äggvita
  • 30 g vatten
  • 200 g socker
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Pekannötfyllning

Blanda ägg och äggulan med farinsockret och gå sedan i med sirapen. Smält smöret och tillsätt det försiktigt. Avsluta med att gå i med pekannötterna. Fyll upp smeten i tarteletteskal och baka av i 180 grader ca 10-15 min.

Italiensk maräng

Koka strösocker med vattnet till 121 grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall. Fyll marängen i en spritspåse med en tyll och spritsa på de fyllda tarteletterna. Avsluta med att bränna av marängen med en gasolbrännare.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat