Olof Viktors i Glemminge på Österlen har fått en nytändning på alla fronter sedan Malin Haak och Martin Morand blev delägare 2020. Nu bjuder de alla Åsö-kunder på några läckra recept med massor av choklad!

Paret Haak/Morand är mycket meriterat: Båda har vunnit ”Dessertmästarna” i Kanal 5, Martin har varit medlem i Konditorlandslaget och tävlat i EM och VM och blev Europamästare 2018. Tillsammans har de vunnit VM-guld i det militära kocklandslaget.

Att öppna eget har inte varit aktuellt, men när chansen att få ta över ledningen för ett av Österlens främsta turistmål dök upp behövde de inte fundera länge.

– Jag började jobba som chefskonditor här redan 2018 och kunde snabbt konstatera att det fanns en enorm potential och stora utvecklingsmöjligheter för varumärket, säger Malin Haak.

Martin Morand instämmer:

– Vi gick in med förutsättningen att höja lägsta-nivån och att öka kvaliteten ytterligare. I det stora hela har det mesta fungerat bra, men nu har vi gått igenom alla delar i detalj. Det har stärkt ekonomin, vilket gör att vi kan utveckla varumärket ännu mer.

Sommartid är Olof Viktors ett populärt besöksmål och det är inte ovanligt att gästerna får köa i en timme innan de får beställa. Morotskakan är en av storsäljarna, precis som kardemumma- och kanelbullarna. Den gångna sommarens pizzakvällar har också varit omåttligt populära.

– Men det handkavlade knäckebrödet är fortfarande vår största produkt. Det går till och med på export till England och USA, säger Martin Morand.

2022 firar Olof Viktors 20-årsjubileum. Företagets grundare Christer Alfredsson är fortfarande delägare tillsammans med Mikael Palm.

Chokladkaka med brynt smörkola.

Lyxig tårta med choklad och havtorn.