Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladkaka med brynt smörkola

Chokladkaka med brynt smörkola

Skriv ut

Malin Haak och Martin Morand

Delägare i Olof Viktors i Glemminge på Österlen. Båda har vunnit ”Dessertmästarna” i Kanal 5, Martin har varit medlem i Konditorlandslaget och tävlat i EM och VM och blev Europamästare 2018. Tillsammans har de vunnit VM-guld i det militära kocklandslaget.

Portioner: 3 chokladkakor á 100 g (1 form Pavoni Crush)

Ingredienser

Chokladskal

  • 400 g Felchlin Madagascar 64 %, art.nr 49320-2
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, körsbärsröd, art.nr 26016
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, orange, art.nr 26017
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, gul, art.nr 26015

Brynt smörkola

  • 100 g smör
  • 100 g ljus sirap
  • 50 g glykos, art.nr 49540
  • 150 g vispgrädde
  • 100 g socker
  • 50 g ljust muscovadosocker
  • 1 nypa havssalt

Anvisningar

Chokladskal

  1. Temperera chokladen till skalen.
  2. Måla formen med dekorfärgerna, airbrush ger bäst resultat.
  3. Fyll därefter med den tempererade chokladen och gjut ett tunt skal så kolan får plats.

Brynt smörkola

  1. Bryn smöret i en kastrull, häll sedan över det i en ny kastrull och tillsätt därefter övriga ingredienser.
  2. Koka kolan till 112 grader.
  3. Kyl kastrullen hastigt i vattenbad för att avsluta koket.
  4. Låt kolan svalna i rumstemperatur till 30 grader, häll upp den i spritspåse och fyll formarna.
  5. Avsluta med att locka med tempererad choklad och låt stelna.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag