Felchlins couverturer finns i många olika kakaohalter. Men om du vill skapa en choklad med en helt egen kakaohalt, till exempel en 67,5-procentig, så går det smidigt med våra blandningstabeller.

Felchlin Sao Palme, för att ta ett gott exempel, finns i två mjölkchokladversioner med 36 respektive 43 procents kakaohalt och i mörk som 60 respektive 75 procent. Med de olika varianterna av Sao Palme som grund har du möjlighet att skapa en choklad som du tycker passar perfekt till en viss ganache, pralinskal eller chokladkaka. Mörkare – eller ljusare.

Vill du skapa en Sao Palme med 67,5 procents kakaohalt så blandar du lika delar av den 60-procentiga och den 75-procentiga. Svårare än så är det faktiskt inte!

Vi har tagit fram en tabell där det framgår hur du blandar de båda mörka Sao Palme-chokladerna till önskad kakaohalt. Länk till tabellen finns på Sao Palmes produktsida.

Felchlin har tagit fram en liknande tabell för populära Maracaibo, där du kan blanda den 65-procentiga med den riktigt mörka, 88-procentiga. Den finns här! Vill du boosta Maracaibo riktigt rejält – blanda in lite grand av den 100-procentiga varianten.

Funderar du på att skapa en annan kakaohalt än de som finns i tabellerna? Testa själv och se vad resultatet blir!