I sortimentet finns ständigt cirka 35 olika praliner, nästan alla skurna och doppade.
– De med salt i någon form säljer bäst, exempelvis saltkaramell, saltlakrits och salt mandel, säger produktionschefen Michael Bonta. Men även vårt gjutna hallonhjärta är populärt.
Han och konditor Josefin Brijani sköter ruljangsen i produktionen i Kanoldshuset. Där jobbar också grundaren Claes Engberg, förutom vid lunchtid då han växlar över till kaféet och förstärker serveringen tillsammans med kompanjonen Monica Lääs Henke.
Berzelii Choklad är kund hos Åsö sedan länge och använder såväl Åsö Choklad som många olika Felchlin-couverturer i praliner, styckebitar, bakelser och drickchoklad.
– Vi har trogna kunder som kommer in nästan varje eftermiddag klockan 17 för att dricka vår varma choklad på Felchlin Sao Palme 75 %, säger Michael Bonta.
Han använder gärna fröer som sesamfrö, solroskärnor och pumpafrö i pralinerna istället för allergiframkallande nötter.
– Pralinen med sesamfrö och yuzu är en av mina personliga favoriter!
BILDEN: Josefin Brijani och Michael Bonta håller ruljangsen igång i Berzeliis produktionslokal i det klassiska Kanolds-huset strax intill Liseberg.
RECEPT SKAPADE AV BERZELII CHOKLAD
I vår receptbank finns två recept signerade Berzelii Choklad:
Sesam-Yuzu-pralin
Päron-Muscovado-tartelette