Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Hallon- och Blåbärsmarmelad

Hallon- och Blåbärsmarmelad

Skriv ut

Portioner: 3 formar, art.nr 25325

Ingredienser

  • 40 g vodka
  • 13 g citronsyra
  • 56 g gelatin, art.nr 49275
  • 285 g vatten
  • 720 g strösocker
  • 240 g glykos, art.nr 49540
  • 160 g blåbärspuré, art.nr 49730
  • 160 g hallonpuré, art.nr 49705

Anvisningar

  1. Blanda vodka och citronsyra, värm lite i mikron innan den ska användas så smälter citronsyran.
  2. Blötlägg sedan gelatinet.
  3. Koka vatten, socker och glykos till 140°.
  4. Värm puréerna lite försiktigt under tiden och blanda ner detta när sockerlagen är 140°. Låt sedan allt koka till 120°.
  5. Dra från värmen och blanda först ner gelatinet och sist vodkan.
  6. Fyll upp i formar och vänta några minuter innan du sockrar ytan med strösocker. Låt stå minst ett dygn innan de tas ur formarna. Går med fördel att frysa för att lättare få dem ur formarna.
  7. Vänd i strösocker.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår