Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept

Ingredienser

Vegansk browniesmet

  • 360 g BASIC Textur, art.nr 26100
  • 100 g Vatten
  • 760 g Strösocker
  • 1 st Vaniljstång, Bourbon, art.nr 49575
  • 230 g Rapsolja med vegetabilisk smörsmak
  • 50 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad art.nr 49316
  • 72 g Felchlin, Kakaosmör art.nr 493360
  • 250 g Vetemjöl
  • 2 tsk Havssalt (mortlat eller mixat)
  • 200 g Felchlin, Kakaopulver, 22-24%, art.nr 49348

Anvisningar

Vegansk browniesmet

  1. Värm upp vattnet till ca 80°C.
  2. Skrapa ur vaniljstången och lös upp fröna i det varma vattnet, låt svalna helt.
  3. Smält kakaosmöret försiktigt, låt svalna och blanda sedan samman med rapsoljan.
  4. Rör/mixa ihop Basic Textur med vattnet som nu har en härlig vaniljsmak.
  5. Slå oljeblandningen över blandningen med Basic Textur och vatten, rör om och…
  6. Sikta mjölet samt kakaopulvret ner i oljan och vattnet, tillsätt även sockret och saltet.
  7. Blanda allt väl med vinge (OBS, vispa inte). Det ska bli en kompakt massa.

Tillvägagångssätt Avbakning Brownie bakelser (kapsel)

  1. Sätt ugnen på 180°C
  2. Smörj en ca. 40x70 cm stor form med ett tunt lager olja och klä formen med ett bakplåtspapper.
  3. Tryck ut browniesmeten i formen, ca.3 cm tjockt.
  4. Tryck ner pellets av Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad med jämna mellanrum.
  5. Baka av i 180°C i torrluftsugn, ca 14-16 minuter.
  6. Låt svalna helt i kyl innan portionering.

Tillvägagångssätt Avbakning Brownie till tårta eller bakelse

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Smörj en bakplåt och tryck ut smeten till ca.1 cm eller önskad tjocklek.
  3. Baka av i 200°C i torrluftsugn, ca 8-10 minuter.
  4. För extra stabil och mer kompakt botten, pressa den samman efter avbakning.
  5. Låt bottnen svalna och frys sedan ner den innan vidare hantering.

Tips på veganskt mousse som är mycket gott till denna brownie

  1. Denna veganska chokladbrownie blir mycket god och vacker om du t.ex. spritsar eller lägger på en vegansk mousse gjuten i Pavonis mini-silikonformar. Se våra övriga veganska recept på t.ex. Hasselnötsmousse, Maracaibochokladmousse eller Banan & Vegan Choc Ljus mousse.

Tips till övrig garnering

  1. Felchlin, kakaonibs, karamelliserade ÅSÖ-produkt #49308.
    Temperera Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad ÅSÖ-produkt #49316 och spritsa en dekor.

Produkter i receptet

Basic Textur, 500 g

Artikelnr: 26100

Förpackning: 500 g

139 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Basic Textur, 1,5 kg

Artikelnr: 26106

Förpackning: 1,5 kg

293 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Bourbonvanilj (250 g)

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

2850 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Kakaopulver, 20-22%, Felchlin

Artikelnr: 49348

Förpackning: 1 kg

205 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65%, mörk, Rondo

Artikelnr: 49316

Förpackning: 6 kg

1158 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Basic Textur, 4,5 kg

Artikelnr: 26107

Förpackning: 4,5 kg

788 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson