Fruktgeléglaze
Blanda samman strösocker och Herba Gel Jam II.
Väg och häll upp äpplejuicen i en kastrull.
Tillsätt socker- och pektinblandningen och rör samman.
Koka upp under omrörning.
Skumma av. Färskpressad äpplejuice kommer ge mer skum än utblandat koncentrat.
Tillsätt färgen och mixa väl med stavmixer.
Täck med plastfilm och låt svalna av något till ca. 45-55°C innan du glazerar en frusen dessert/bakelse/tårta.
Applicera på tallrik som dekor
Fruktgeléglazen som appliceras på en tallrik för dekorativt syfte blir oerhört glansig och får en torr och klibbfri yta på ca 1 minut. Gelén kommer således inte ”blöda”, rinna runt på tallriken eller bli torr inuti så man kan med fördel lägga dekor på många tallrikar flera timmar innan de ska serveras.
Cake Top silikonform
Du kan också använda denna fruktgeléglaze som en toppdekor, genom att hälla den varm i en Cake Top silikonform och sedan ställa i kyl eller frys.
Låt gelén stelna och tag sedan försiktigt ut den ur formen.
Den har mycket bra hållbarhet och är superglansig.