Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Sommardessert med krusbär, fläder och vit choklad

Sommardessert med krusbär, fläder och vit choklad

Skriv ut

Andreas Askling

Assisterande köksmästare på Brasserie Astoria i Stockholm. Är mycket förtjust i det asiatiska köket, men dessert och konditori ligger honom också varmt om hjärtat. När det gäller desserter gillar han att jobba med texturer och mycket frukt och bär – plus choklad!

Portioner: Ca 10 portioner

Ingredienser

Chokladmousse

  • 150 g lättvispad grädde
  • 25 g socker
  • 22,5 g vispgrädde
  • 45 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 25 g karamelliserad vit choklad (rostad, smulad vit choklad)
  • 3 g gelatinblad, art.nr 49275

Krusbärskompott

  • 300 g krusbär
  • 120 g socker
  • 2 st gelatinblad, art.nr 49275

Fläderskum

  • 25 g socker
  • 20 g grädde
  • 38 g mjölk
  • 1 dl filmjölk
  • 30 g flädersaft (koncentrerad)
  • 60 g färskost
  • några droppar fläderessens

Mandelkaka

  • 53 g mandelmjöl, art.nr 49562
  • 66 g socker
  • 50 g ägg

Anvisningar

Chokladmousse

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Smält 45 g vit choklad med sockret.
  3. Koka vispgrädden och blanda sedan med den varma chokladen och urkramade gelatinblad.
  4. Låt svalna något och vänd ner den mixade rostade chokladen.
  5. Vänd i alla ingredienserna tillsammans med den vispade grädden.
  6. Fyll ut smeten i valfri silikonform t ex Pavoni PX071 Quenelle och frys in.

Krusbärskompott

  1. Koka upp bär och socker, mixa.
  2. Rör i de blötlagda gelatinbladen, sila och kyl ner.

Fläderskum

  1. Koka upp socker, grädde och mjölk.
  2. Sila och häll över resterande ingredienser.
  3. Fyll upp i sifon med 1-2 patroner.

Mandelkaka

  1. Vispa ägg och socker. Vänd ner mjölet.
  2. Grädda i form med bakplåtspapper i 180 grader i 20–25 minuter.

    Servering
    Lägg en bit mandelkaka i botten, ploppa ut chokladmoussen ur formen och lägg ovanpå. Spritsa ut några klickar krusbärskompott och en rejäl klick fläderskum. Servera tillsammans med blommor och små färska örter som på bilden.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag