Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Hallon- och Blåbärsmarmelad

Hallon- och Blåbärsmarmelad

Skriv ut

Portioner: 3 formar, art.nr 25325

Ingredienser

  • 40 g vodka
  • 13 g citronsyra
  • 56 g gelatin, art.nr 49275
  • 285 g vatten
  • 720 g strösocker
  • 240 g glykos, art.nr 49540
  • 160 g blåbärspuré art.nr 497300
  • 160 g hallonpuré art.nr 497055

Anvisningar

  1. Vill du byta ut citronsyra mot äpplesyra (Malic acid) går det också bra.

  1. Blanda vodka och citronsyra, värm lite i mikron innan den ska användas så smälter citronsyran.
  2. Blötlägg sedan gelatinet.
  3. Koka vatten, socker och glykos till 140°.
  4. Värm puréerna lite försiktigt under tiden och blanda ner detta när sockerlagen är 140°. Låt sedan allt koka till 120°.
  5. Dra från värmen och blanda först ner gelatinet och sist vodkan.
  6. Fyll upp i formar och vänta några minuter innan du sockrar ytan med strösocker. Låt stå minst ett dygn innan de tas ur formarna. Går med fördel att frysa för att lättare få dem ur formarna.
  7. Vänd i strösocker.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag