Meny Meny
Hallon- och Blåbärsmarmelad
Hallon- och Blåbärsmarmelad

Så här gör du:

Vill du byta ut citronsyra mot äpplesyra (Malic acid) går det också bra.

Blanda vodka och citronsyra, värm lite i mikron innan den ska användas så smälter citronsyran.

Blötlägg sedan gelatinet.

Koka vatten, socker och glykos till 140°.

Värm puréerna lite försiktigt under tiden och blanda ner detta när sockerlagen är 140°. Låt sedan allt koka till 120°.

Dra från värmen och blanda först ner gelatinet och sist vodkan.

Fyll upp i formar och vänta några minuter innan du sockrar ytan med strösocker. Låt stå minst ett dygn innan de tas ur formarna. Går med fördel att frysa för att lättare få dem ur formarna.

Vänd i strösocker.

Hallon- och Blåbärsmarmelad

Ikon 3 formar, art.nr 25325
Ikon Villa Källhagen

Spara som favorit

Ingredienser

  • 40 g vodka
  • 13 g citronsyra
  • 56 g gelatin ikonKöp
  • 285 g vatten
  • 720 g strösocker
  • 240 g glykos ikonKöp
  • 160 g blåbärspuré art.nr ikonKöp
  • 160 g hallonpuré art.nr ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Vill du byta ut citronsyra mot äpplesyra (Malic acid) går det också bra.

Blanda vodka och citronsyra, värm lite i mikron innan den ska användas så smälter citronsyran.

Blötlägg sedan gelatinet.

Koka vatten, socker och glykos till 140°.

Värm puréerna lite försiktigt under tiden och blanda ner detta när sockerlagen är 140°. Låt sedan allt koka till 120°.

Dra från värmen och blanda först ner gelatinet och sist vodkan.

Fyll upp i formar och vänta några minuter innan du sockrar ytan med strösocker. Låt stå minst ett dygn innan de tas ur formarna. Går med fördel att frysa för att lättare få dem ur formarna.

Vänd i strösocker.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat