Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Saffranskola

Saffranskola

Skriv ut

Om du vill spara lite tid i köket men ändå göra en grymt bra kola, kan vi på ÅSÖ varmt rekommendera Felchlins färdiga och lättsaltade Caramel Brûlé. Koka bara upp den igen tillsammans med 10% smör och den mängd saffran du vill ha till 123-124°C och fyll sedan direkt i Chocoflexformar, antingen med en fylltratt eller stryk ut med en oljad palett så att karamellen inte fastnar i den.

Låt vila över natten och tryck ur kolan. Även mycket god att doppa i Felchlins choklad.

Portioner: 4 formar, art.nr 25326

Ingredienser

  • 900 g strösocker
  • 440 g gul sirap
  • 800 g grädde
  • 80 g smör
  • 20-30 g saffran (kokat på råsaffran)

Anvisningar

  1. Blanda allt i en kastrull och koka upp, och låt saffranskolan koka på svag värme, och helst långsamt, till 128–129°.
  2. Fyll upp i formarna. Använd en fylltratt som du värmer lätt för att få ut fyllningen på bästa sätt.
  3. Låt svalna och tryck kolan ur formarna. Det går även att ställa i kylen en stund så lossar de ännu lättare.

Alternativt

  1. Du kan också koka upp Felchlins färdiga Caramel Brûlé tillsammans med 10% smör och saffran. Koka till 123-124°C och fyll direkt i Chocoflexformar. Låt vila över natten och tryck ur kolan.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag