Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Källhagens Mandelknäck

Källhagens Mandelknäck

Skriv ut

Om du vill spara lite tid i köket men ändå göra en grymt bra kola, kan vi på ÅSÖ varmt rekommendera Felchlins färdiga och lättsaltade Caramel Brûlé. Koka bara upp den igen tillsammans med 10% smör (och eventuell annan smaksättning) till 123-124°C och fyll sedan direkt i Chocoflexformar, antingen med en fylltratt eller stryk ut med en oljad palett så att karamellen inte fastnar.

Låt vila över natten och tryck ur kolan. Även mycket god att doppa i Felchlins choklad.

Portioner: 4 formar, art.nr 25326

Ingredienser

  • 900 g strösocker
  • 440 g gul sirap
  • 800 g grädde
  • 80 g smör
  • 100 g mandelsplitter

Anvisningar

  1. Börja med att rosta mandeln i ugnen eller i en stekpanna, ställ åt sidan.
  2. Lägg sedan grädde, socker och smör i en kastrull. Tillsätt sirap och låt allt koka upp.
  3. Koka långsamt på svag värme till 126°.
  4. Fördela den rostade mandeln i formarna.
  5. Använd sedan en fylltratt som värms lätt för att få ut fyllningen på bästa sätt.
  6. Fyll upp formarna med knäcksmeten. Låt svalna ock tryck knäcken ur formarna. Det går även att ställa i kylen en stund så lossnar de ännu lättare.

Alternativt

  1. Du kan också koka upp Felchlins färdiga Caramel Brûlé tillsammans med 10% smör. Koka till 123-124°C och fyll direkt i Chocoflexformar. Låt vila över natten och tryck ur kolan.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag