Meny Meny
Källhagens Mandelknäck
Källhagens Mandelknäck
Källhagens Mandelknäck
Källhagens Mandelknäck

Så här gör du:

Börja med att rosta mandeln i ugnen eller i en stekpanna, ställ åt sidan.

Lägg sedan grädde, socker och smör i en kastrull. Tillsätt sirap och låt allt koka upp.

Koka långsamt på svag värme till 126°.

Fördela den rostade mandeln i formarna.

Använd sedan en fylltratt som värms lätt för att få ut fyllningen på bästa sätt.

Fyll upp formarna med knäcksmeten. Låt svalna ock tryck knäcken ur formarna. Det går även att ställa i kylen en stund så lossnar de ännu lättare.

Alternativt

Du kan också koka upp Felchlins färdiga Caramel Brûlé tillsammans med 10% smör. Koka till 123-124°C och fyll direkt i Chocoflexformar. Låt vila över natten och tryck ur kolan.

Källhagens Mandelknäck

Om du vill spara lite tid i köket men ändå göra en grymt bra kola, kan vi på ÅSÖ varmt rekommendera Felchlins färdiga och lättsaltade Caramel Brûlé. Koka bara upp den igen tillsammans med 10% smör (och eventuell annan smaksättning) till 123-124°C och fyll sedan direkt i Chocoflexformar, antingen med en fylltratt eller stryk ut med en oljad palett så att karamellen inte fastnar.

Låt vila över natten och tryck ur kolan. Även mycket god att doppa i Felchlins choklad.

Ikon4 formar, art.nr 25326

Spara som favorit

Ingredienser

  • 900 g strösocker
  • 440 g gul sirap
  • 800 g grädde
  • 80 g smör
  • 100 g mandelsplitter
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Börja med att rosta mandeln i ugnen eller i en stekpanna, ställ åt sidan.

Lägg sedan grädde, socker och smör i en kastrull. Tillsätt sirap och låt allt koka upp.

Koka långsamt på svag värme till 126°.

Fördela den rostade mandeln i formarna.

Använd sedan en fylltratt som värms lätt för att få ut fyllningen på bästa sätt.

Fyll upp formarna med knäcksmeten. Låt svalna ock tryck knäcken ur formarna. Det går även att ställa i kylen en stund så lossnar de ännu lättare.

Alternativt

Du kan också koka upp Felchlins färdiga Caramel Brûlé tillsammans med 10% smör. Koka till 123-124°C och fyll direkt i Chocoflexformar. Låt vila över natten och tryck ur kolan.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat