Lades till i varukorgen
Ingen produkt
Logga in
Logga in och se dina rabatter, spara favoriter och se din orderhistorik!
Så här gör du:
Börja med att rosta mandeln i ugnen eller i en stekpanna, ställ åt sidan.
Lägg sedan grädde, socker och smör i en kastrull. Tillsätt sirap och låt allt koka upp.
Koka långsamt på svag värme till 126°.
Fördela den rostade mandeln i formarna.
Använd sedan en fylltratt som värms lätt för att få ut fyllningen på bästa sätt.
Fyll upp formarna med knäcksmeten. Låt svalna ock tryck knäcken ur formarna. Det går även att ställa i kylen en stund så lossnar de ännu lättare.
Alternativt
Du kan också koka upp Felchlins färdiga Caramel Brûlé tillsammans med 10% smör. Koka till 123-124°C och fyll direkt i Chocoflexformar. Låt vila över natten och tryck ur kolan.
Om du vill spara lite tid i köket men ändå göra en grymt bra kola, kan vi på ÅSÖ varmt rekommendera Felchlins färdiga och lättsaltade Caramel Brûlé. Koka bara upp den igen tillsammans med 10% smör (och eventuell annan smaksättning) till 123-124°C och fyll sedan direkt i Chocoflexformar, antingen med en fylltratt eller stryk ut med en oljad palett så att karamellen inte fastnar.
Låt vila över natten och tryck ur kolan. Även mycket god att doppa i Felchlins choklad.
Spara som favorit
Ingredienser
Artikelnr: 81087
Finns i lager
1856 kr exkl. moms
Artikelnr: 25326
523 kr exkl. moms
Artikelnr: 25327
Artikelnr: 49568
450 kr exkl. moms
Artikelnr: 49354
1042 kr exkl. moms
Artikelnr: 25325
Få senaste nyheter och erbjudanden från Åsö.
Jag godkänner att mina uppgifter hanteras enligt Åsös integritetspolicy
Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.
Betala tryggt hos oss:
Vill du handla som företagare eller privatperson?