Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Banankola-glass dessert eller pinne

Banankola-glass dessert eller pinne

Skriv ut

Portioner: Cirka 35 stycken

Ingredienser

Botten (till dessertversionen)

  • Mördeg

Banansorbet

  • 1000 g bananpuré, Bonne, art.nr 497600
  • 548 g socker
  • 104 g torr glukos
  • 70 g dextros
  • 15 g (ev) Neutro E-s senza (cikoriafiber)
  • 1220 g vatten
  • 50 g ekologisk citronjuice
  • 1 g vanilj (märg från stång)
  • 50 g Basic Textur, art.nr 26100

Caramel Brûlé

  • Felchlin Caramel Brûlé fleur de sel, art.nr 49354

Chokladöverdrag

  • 500 g Felchlin Caramelito 36%, art.nr 49371
  • 25 g kakaosmör från Felchlin, art.nr 493360
  • 40 g neutral matolja

Anvisningar

Banansorbet

  1. Sockerhalt är balanserad till cirka 29° Brix. Blanda alla torra ingredienser väl, tillsätt vatten, mixa, koka upp. Låt svalna, mixa med banan. Frys i glassmaskin och fyll i önskad form direkt. Stabilisator kan uteslutas. OBS! Som gelato klarar den väldigt kort tid i monter.

Caramel Brûlé

  1. Alternativ 1
    Värm den färdiga kolakrämen till 40 grader, doppa de snabbt de chockfrysta pinnarna. Chockfrys till –35 grader igen och doppa därefter i choklad.
  2. Alternativ 2
    Spritsa kolaknappar på silpat, frys, (gärna chockfrys). Tryck i några kolaknappar i varje pinne eller bakelse. Frys in och doppa sedan i choklad.

Chokladöverdrag

  1. Smält och blanda, doppa de frysta pinnarna i överdragschokladen. Dekorera.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag