Meny Meny
Bakverk - Bryntsmör-glass
Bakverk - Bryntsmör-glass

Så här gör du:

Bryntsmör-glass

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka upp mjölk, grädde och glykossirap.

Vispa ihop strösocker, farinsocker och äggulorna.

När uppkoket har nått kokpunkt, häll då vätskan över äggblandningen och sedan tillbaka i kastrullen. Sjud försiktigt till 84°C.

Smält i gelatinbladen, addera salterna och låt stå i kylen i minst 6 timmar innan du kör den i en glassmaskin.

Frys i Pavoni Pavoflex Pastel PX4353.

Financier

Bryn smöret och håll det varmt.

Rör ihop resterande ingredienser i en blandare med visp.

När smöret är brynt, häll det med en tunn stråle, under vispning, ner i basen.

Stryk ut på plåt och baka av i 170°C tills den har fått en gyllenbrun färg på ytan.

Frys direkt och använd sedan den medföljande stansen och stansa ut längder av kakan.

Doppchoklad

Smält chokladen tillsammans med kakaofettet till 40°C.

Addera fuilletine och mixa till mindre bitar med hjälp av en stavmixer.

Doppa sedan den gjutna glassen i chokladmixen.

Smörkola

Koka upp strösocker, sirap och grädde till 117°C.

Häll uppkoket ner i en blandare med vinge. Kör på låg hastighet och addera smöret lite åt gången. När allt smör är tillsatt, addera saltet efter smak.

Creme Chantilly

Mixa ihop samtliga ingredienser och låt stå i 3 timmar. Vispa sedan försiktigt upp blandningen till en krämig konsistens.

Bakverk - Bryntsmör-glass

Ikon Cirka 40 stycken
Ikon Sebastian Pettersson

Spara som favorit

Ingredienser

Bryntsmör-glass

  • 1000 g mjölk 3%
  • 1000 g grädde 40%
  • 100 g glykos ikonKöp
  • 250 g strösocker
  • 250 g brun farinsocker
  • 480 g äggula
  • 3 st gelatinblad ikonKöp
  • 40 g brynt smör salter
  • 10 g salt

Financier

  • 250 g äggvita
  • 225 g florsocker
  • 100 g mandelmjöl ikonKöp
  • 80 g dinkelmjöl
  • 200 g brynt smör
  • 5 g salt

Doppchoklad

  • 300 g Valrhona Caramelia
  • 90 g Felchlin kakaosmör ikonKöp
  • 50 g fuilletine, t ex Felchlin Croquantine ikonKöp

Smörkola

  • 100 g strösocker
  • 150 g ljus sirap
  • 225 g grädde 40%
  • 200 g smör, kubat, kylskåpskallt
  • 5 g salt

Creme Chantilly

  • 200 g grädde 35%
  • 20 g strösocker
  • 1 st vaniljstång ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Bryntsmör-glass

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka upp mjölk, grädde och glykossirap.

Vispa ihop strösocker, farinsocker och äggulorna.

När uppkoket har nått kokpunkt, häll då vätskan över äggblandningen och sedan tillbaka i kastrullen. Sjud försiktigt till 84°C.

Smält i gelatinbladen, addera salterna och låt stå i kylen i minst 6 timmar innan du kör den i en glassmaskin.

Frys i Pavoni Pavoflex Pastel PX4353.

Financier

Bryn smöret och håll det varmt.

Rör ihop resterande ingredienser i en blandare med visp.

När smöret är brynt, häll det med en tunn stråle, under vispning, ner i basen.

Stryk ut på plåt och baka av i 170°C tills den har fått en gyllenbrun färg på ytan.

Frys direkt och använd sedan den medföljande stansen och stansa ut längder av kakan.

Doppchoklad

Smält chokladen tillsammans med kakaofettet till 40°C.

Addera fuilletine och mixa till mindre bitar med hjälp av en stavmixer.

Doppa sedan den gjutna glassen i chokladmixen.

Smörkola

Koka upp strösocker, sirap och grädde till 117°C.

Häll uppkoket ner i en blandare med vinge. Kör på låg hastighet och addera smöret lite åt gången. När allt smör är tillsatt, addera saltet efter smak.

Creme Chantilly

Mixa ihop samtliga ingredienser och låt stå i 3 timmar. Vispa sedan försiktigt upp blandningen till en krämig konsistens.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat