Meny Meny
Chokladbrownie - Vegan
Chokladbrownie - Vegan

Så här gör du:

Vegansk browniesmet

Värm upp vattnet till ca 80°C.

Skrapa ur vaniljstången och lös upp fröna i det varma vattnet, låt svalna helt.

Smält kakaosmöret försiktigt, låt svalna och blanda sedan samman med rapsoljan.

Rör/mixa ihop Basic Textur med vattnet som nu har en härlig vaniljsmak.

Slå oljeblandningen över blandningen med Basic Textur och vatten, rör om och…

Sikta mjölet samt kakaopulvret ner i oljan och vattnet, tillsätt även sockret och saltet.

Blanda allt väl med vinge (OBS, vispa inte). Det ska bli en kompakt massa.

De rena chokladpelletsen lägger du på efter att smeten är utskrapad i kapseln.

Tillvägagångssätt Avbakning Brownie bakelser (kapsel)

Sätt ugnen på 180°C

Smörj en ca. 45x60 cm stor form med ett tunt lager olja och klä formen med ett bakplåtspapper. Kanterna på formen kan vara ca 2,5-3 cm höga.

Tryck ut browniesmeten i formen, det blir ca 1,5-2 cm tjockt.

Tryck ner pellets av Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad med jämna mellanrum.

Baka av i 180°C i torrluftsugn, ca 14-18 minuter.

Låt svalna helt i kyl innan portionering.

Tillvägagångssätt Avbakning Brownie till tårta eller bakelse

Sätt ugnen på 200°C

Smörj en bakplåt och tryck ut smeten till ca.1 cm eller önskad tjocklek.

Baka av i 200°C i torrluftsugn, ca 8-10 minuter.

För extra stabil och mer kompakt botten, pressa den samman efter avbakning.

Låt bottnen svalna och frys sedan ner den innan vidare hantering.

Tips på veganskt mousse som är mycket gott till denna brownie

Denna veganska chokladbrownie blir mycket god och vacker om du t.ex. spritsar eller lägger på en vegansk mousse gjuten i Pavonis mini-silikonformar. Se våra övriga veganska recept på t.ex. Hasselnötsmousse, Maracaibochokladmousse eller Banan & Vegan Choc Ljus mousse.

Tips till övrig garnering

Felchlin, kakaonibs, karamelliserade ÅSÖ-produkt #49308.
Temperera Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad ÅSÖ-produkt #49316 och spritsa en dekor.

Chokladbrownie - Vegan

Tänk att denna helt växtbaserad Brownie kan vara så oerhört god att det i praktiken är omöjligt att avgöra om den är mejeri- och äggbaserad eller inte. 

Njut - För det här är gott på riktigt!

Ikon1 kapsel 45x60x2 cm

Spara som favorit

Ingredienser

Vegansk browniesmet

  • 720 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr ikonKöp
  • 200 g Vatten
  • 1250 g Strösocker
  • 2 st Vaniljstång, Bourbon art.nr ikonKöp
  • 460 g Rapsolja med vegetabilisk smörsmak
  • 145 g Felchlin, Kakaosmör art.nr ikonKöp
  • 500 g Vetemjöl
  • 400 g Felchlin, kakaopulver art.nr ikonKöp
  • 4 tsk Havssalt (mortlat eller mixat) alt. vanligt salt
  • 100-200 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad art.nr ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Vegansk browniesmet

Värm upp vattnet till ca 80°C.

Skrapa ur vaniljstången och lös upp fröna i det varma vattnet, låt svalna helt.

Smält kakaosmöret försiktigt, låt svalna och blanda sedan samman med rapsoljan.

Rör/mixa ihop Basic Textur med vattnet som nu har en härlig vaniljsmak.

Slå oljeblandningen över blandningen med Basic Textur och vatten, rör om och…

Sikta mjölet samt kakaopulvret ner i oljan och vattnet, tillsätt även sockret och saltet.

Blanda allt väl med vinge (OBS, vispa inte). Det ska bli en kompakt massa.

De rena chokladpelletsen lägger du på efter att smeten är utskrapad i kapseln.

Tillvägagångssätt Avbakning Brownie bakelser (kapsel)

Sätt ugnen på 180°C

Smörj en ca. 45x60 cm stor form med ett tunt lager olja och klä formen med ett bakplåtspapper. Kanterna på formen kan vara ca 2,5-3 cm höga.

Tryck ut browniesmeten i formen, det blir ca 1,5-2 cm tjockt.

Tryck ner pellets av Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad med jämna mellanrum.

Baka av i 180°C i torrluftsugn, ca 14-18 minuter.

Låt svalna helt i kyl innan portionering.

Tillvägagångssätt Avbakning Brownie till tårta eller bakelse

Sätt ugnen på 200°C

Smörj en bakplåt och tryck ut smeten till ca.1 cm eller önskad tjocklek.

Baka av i 200°C i torrluftsugn, ca 8-10 minuter.

För extra stabil och mer kompakt botten, pressa den samman efter avbakning.

Låt bottnen svalna och frys sedan ner den innan vidare hantering.

Tips på veganskt mousse som är mycket gott till denna brownie

Denna veganska chokladbrownie blir mycket god och vacker om du t.ex. spritsar eller lägger på en vegansk mousse gjuten i Pavonis mini-silikonformar. Se våra övriga veganska recept på t.ex. Hasselnötsmousse, Maracaibochokladmousse eller Banan & Vegan Choc Ljus mousse.

Tips till övrig garnering

Felchlin, kakaonibs, karamelliserade ÅSÖ-produkt #49308.
Temperera Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad ÅSÖ-produkt #49316 och spritsa en dekor.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat