Vegansk browniesmet
Värm upp vattnet till ca 80°C.
Skrapa ur vaniljstången och lös upp fröna i det varma vattnet, låt svalna helt.
Smält kakaosmöret försiktigt, låt svalna och blanda sedan samman med rapsoljan.
Rör/mixa ihop Basic Textur med vattnet som nu har en härlig vaniljsmak.
Slå oljeblandningen över blandningen med Basic Textur och vatten, rör om och…
Sikta mjölet samt kakaopulvret ner i oljan och vattnet, tillsätt även sockret och saltet.
Blanda allt väl med vinge (OBS, vispa inte). Det ska bli en kompakt massa.
De rena chokladpelletsen lägger du på efter att smeten är utskrapad i kapseln.
Tillvägagångssätt Avbakning Brownie bakelser (kapsel)
Sätt ugnen på 180°C
Smörj en ca. 45x60 cm stor form med ett tunt lager olja och klä formen med ett bakplåtspapper. Kanterna på formen kan vara ca 2,5-3 cm höga.
Tryck ut browniesmeten i formen, det blir ca 1,5-2 cm tjockt.
Tryck ner pellets av Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad med jämna mellanrum.
Baka av i 180°C i torrluftsugn, ca 14-18 minuter.
Låt svalna helt i kyl innan portionering.
Tillvägagångssätt Avbakning Brownie till tårta eller bakelse
Sätt ugnen på 200°C
Smörj en bakplåt och tryck ut smeten till ca.1 cm eller önskad tjocklek.
Baka av i 200°C i torrluftsugn, ca 8-10 minuter.
För extra stabil och mer kompakt botten, pressa den samman efter avbakning.
Låt bottnen svalna och frys sedan ner den innan vidare hantering.
Tips på veganskt mousse som är mycket gott till denna brownie
Denna veganska chokladbrownie blir mycket god och vacker om du t.ex. spritsar eller lägger på en vegansk mousse gjuten i Pavonis mini-silikonformar. Se våra övriga veganska recept på t.ex. Hasselnötsmousse, Maracaibochokladmousse eller Banan & Vegan Choc Ljus mousse.
Tips till övrig garnering
Felchlin, kakaonibs, karamelliserade ÅSÖ-produkt #49308.
Temperera Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad ÅSÖ-produkt #49316 och spritsa en dekor.