Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Fruktkompott - Rabarber, hallon eller körsbär

Fruktkompott - Rabarber, hallon eller körsbär

Skriv ut

Portioner: Ca. 1000 g

Ingredienser

Rabarberkompott

  • 500 g Finhackade rabarber
  • 350 g Äpplejuice, gärna färskpressad, men det går även bra med koncentrat som är utblandat m. vatten.
  • 140 g Strösocker
  • 10-13 g BASIC Gel Jam II art.nr 26102
  • 1 st Vaniljstång, Bourbon, art.nr 49575

Anvisningar

Rabarberkompott

  1. Använd färska eller frusna rabarber. Hacka dem i små bitar så de kokar bättre ihop med sockret och äpplejuicen.
  2. Väg upp äpplejuicen (det kan även gå bra med annan dryck eller även fruktpuré) i en kastrull.
  3. Tillsätt socker- & pektinblandningen till vätskan och blanda samman väl.
  4. Tillsätt de hackade rabarberna, eller andra bär som t.ex. hallon eller körsbär
  5. Blanda samman strösocker och Basic Gel Jam II. Mängd pektin beror lite på vilken frukt du använder och vilken konsistens du vill ha. För en fastare kompott med bär som kokar sönder (hallon, blåbär och liknande) rekommenderas 12-13 gram, medan med mer hållbara frukter/bär (körsbär och frysta mangobitar) kan 10-11 gram räcka.
  6. Rör under uppkoket, gärna med en slickepott, så att inget bränner vid.
  7. Låt ev. fruktkompotten svalna av något innan den används eller fyll direkt i silikonformar för interiörer och frys in.

Gott till

  1. Perfekt att fylla i ett bakat vanligt eller veganskt mördegsskal och toppa med en smuldeg/grenola, baka av och servera ihop med den veganska vaniljsåsen.

    Gott som en interiör till en dessert eller en tårta, fyll gärna en del av en silikonform med fruktkompotten och sedan med t.ex. en vegansk pannacotta. Frys in så har du en färdig interiör att använda ihop med en chokladmousse.

    Blir också mycket bra som toppgelé eller som en sylt med betydligt mindre socker i. Smaken är frisk och tydlig och den smälter lätt i munnen.

Geléar sig snabbt

  1. Denna fruktkompott geléar sig på ytan på ca 1 minut om du lägger upp med en sked på en desserttallrik. Gelén kommer således inte ”blöda” eller rinna runt på tallriken, de inkokta bären fäster också bra.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag