Meny Meny
Fruktkompott - Rabarber, hallon eller körsbär
Fruktkompott - Rabarber, hallon eller körsbär

Så här gör du:

Rabarberkompott

Använd färska eller frusna rabarber. Hacka dem i små bitar så de kokar bättre ihop med sockret och äpplejuicen.

Väg upp äpplejuicen (det kan även gå bra med annan dryck eller även fruktpuré) i en kastrull.

Tillsätt socker- & pektinblandningen till vätskan och blanda samman väl.

Tillsätt de hackade rabarberna, eller andra bär som t.ex. hallon eller körsbär

Blanda samman strösocker och Basic Gel Jam II. Mängd pektin beror lite på vilken frukt du använder och vilken konsistens du vill ha. För en fastare kompott med bär som kokar sönder (hallon, blåbär och liknande) rekommenderas 12-13 gram, medan med mer hållbara frukter/bär (körsbär och frysta mangobitar) kan 10-11 gram räcka.

Rör under uppkoket, gärna med en slickepott, så att inget bränner vid.

Låt ev. fruktkompotten svalna av något innan den används eller fyll direkt i silikonformar för interiörer och frys in.

Gott till

Perfekt att fylla i ett bakat vanligt eller veganskt mördegsskal och toppa med en smuldeg/grenola, baka av och servera ihop med den veganska vaniljsåsen.

Gott som en interiör till en dessert eller en tårta, fyll gärna en del av en silikonform med fruktkompotten och sedan med t.ex. en vegansk pannacotta. Frys in så har du en färdig interiör att använda ihop med en chokladmousse.

Blir också mycket bra som toppgelé eller som en sylt med betydligt mindre socker i. Smaken är frisk och tydlig och den smälter lätt i munnen.

Geléar sig snabbt

Denna fruktkompott geléar sig på ytan på ca 1 minut om du lägger upp med en sked på en desserttallrik. Gelén kommer således inte ”blöda” eller rinna runt på tallriken, de inkokta bären fäster också bra.

Fruktkompott - Rabarber, hallon eller körsbär

IkonCa. 1000 g

Spara som favorit

Ingredienser

Rabarberkompott

  • 500 g Finhackade rabarber
  • 350 g Äpplejuice, gärna färskpressad, men det går även bra med koncentrat som är utblandat m. vatten.
  • 140 g Strösocker
  • 10-13 g BASIC Gel Jam II art.nr ikonKöp
  • 1 st Vaniljstång, Bourbon ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Rabarberkompott

Använd färska eller frusna rabarber. Hacka dem i små bitar så de kokar bättre ihop med sockret och äpplejuicen.

Väg upp äpplejuicen (det kan även gå bra med annan dryck eller även fruktpuré) i en kastrull.

Tillsätt socker- & pektinblandningen till vätskan och blanda samman väl.

Tillsätt de hackade rabarberna, eller andra bär som t.ex. hallon eller körsbär

Blanda samman strösocker och Basic Gel Jam II. Mängd pektin beror lite på vilken frukt du använder och vilken konsistens du vill ha. För en fastare kompott med bär som kokar sönder (hallon, blåbär och liknande) rekommenderas 12-13 gram, medan med mer hållbara frukter/bär (körsbär och frysta mangobitar) kan 10-11 gram räcka.

Rör under uppkoket, gärna med en slickepott, så att inget bränner vid.

Låt ev. fruktkompotten svalna av något innan den används eller fyll direkt i silikonformar för interiörer och frys in.

Gott till

Perfekt att fylla i ett bakat vanligt eller veganskt mördegsskal och toppa med en smuldeg/grenola, baka av och servera ihop med den veganska vaniljsåsen.

Gott som en interiör till en dessert eller en tårta, fyll gärna en del av en silikonform med fruktkompotten och sedan med t.ex. en vegansk pannacotta. Frys in så har du en färdig interiör att använda ihop med en chokladmousse.

Blir också mycket bra som toppgelé eller som en sylt med betydligt mindre socker i. Smaken är frisk och tydlig och den smälter lätt i munnen.

Geléar sig snabbt

Denna fruktkompott geléar sig på ytan på ca 1 minut om du lägger upp med en sked på en desserttallrik. Gelén kommer således inte ”blöda” eller rinna runt på tallriken, de inkokta bären fäster också bra.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat