Chokladmousse - Basrecept
Börja med att vispa upp grädden lätt, typ som Irish Coffee-grädde. Sätt den åt sidan medan du gör resterande...
Väg och koka upp mjölken.
Häll den varma mjölken direkt över chokladmoussgranulatet och blanda/mixa väl till en slät, homogen och elastisk ganachkonsistens.
Vänd direkt ner den lättvispade grädden i två till tre olika steg ner i den varma tryffeln och blanda samman.
Chokladmoussen är redo att användas och kan med fördel fyllas i olika silikonformar. Känns den för lös för att spritsa som dekor, lägg den i kylen och låt den sätta sig så går det bra.
Vet du att du endast ska spritsa t.ex. chokladrosetter så använd en något lite mer vispad grädde än om du ska fylla i silikon- eller andra formar.
För andra smakvarianter av chokladmousset...
Se receptförslagen under det veganska chokladmousset, Du kan bara byta ut vegangrädden och veganmjölken mot vanlig grädde och mjölk samt hoppa över kakaosmöret, som endast behövs i den veganska alternativen för att ge en bättre textur och öka på fetthalten i moussen.