Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Tårtbottnar, 100% växtbaserade – för 8 st 14 cm tårtringar

Tårtbottnar, 100% växtbaserade – för 8 st 14 cm tårtringar

Skriv ut

Portioner: 8 st 14 cm ringar

Ingredienser

Tillvägagångssätt Sockerkakssmeten

  • 400 g Mjölkfritt Mat & Bakmargarin, Vegan. Gärna mjukare/varmare än rumstempererat
  • 600 g Strösocker
  • 400 g Vegan, Planti, Soygurt Naturell 2,2% fett
  • 400 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 10 g Vaniljextrakt av bra kvalitet alt. 60-80 g Vaniljsocker/vaniljpulver
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr 26106
  • 800 g ”Self Rising” vetemjöl
  • 14 g Bakpulver

Tillvägagångssätt Chokladkakan

  • 400 g Mjölkfritt Mat & Bakmargarin, Vegan. Gärna mjukare/varmare än rumstempererat
  • 600 g Strösocker
  • 400 g Vegan, Planti, Soygurt Naturell 2,2% fett
  • 400 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 10 g Vaniljextrakt av bra kvalitet alt. 60-80 g Vaniljsocker/vaniljpulver
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr 26106
  • 700 g Self Rising vetemjöl
  • 100 g Felchlin, kakaopulver art.nr 49348
  • 14 g Bakpulver

Tårtbotten, Sockerkaka m. pistage

  • 400 g Mjölkfritt Mat & Bakmargarin, Vegan. Gärna mjukare/varmare än rumstempererat
  • 600 g Strösocker
  • 400 g Vegan, Planti, Soygurt Naturell 2,2% fett
  • 400 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 10 g Vaniljextrakt av bra kvalitet alt. 60-80 g Vaniljsocker/vaniljpulver
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr 26106
  • 120-160 g Pistagepasta/crème av god kvalitet med riktig pistage i Alt. Annan smaksättning
  • 800 g Self Rising vetemjöl
  • 14 g Bakpulver

Anvisningar

Tillvägagångssätt Sockerkakssmeten

  1. Väg upp det mjuka margarinet och strösockret och lägg det i en bunke som passar till en vispmaskin.
  2. Vispa på hög hastighet i 4-5 minuter.
  3. Väg upp Soygurt, sojamjölk, vaniljextrakt eller vaniljsocker samt Basic Textur i en kastrull och värm på till ca. 35-38°C. Mixa gärna lite lätt.
  4. Sänk hastigheten på vispmaskinen och häll försiktigt ner den uppvärmda vätskan, pö om pö, i den välvispade margarin- och sockerblandningen.
  5. Massan kan då skära sig/separera något, men tillsätt bara lite av mjölblandningen (80-100 g) och vispa samman. Slutresultatet blir bra i alla fall.
  6. Ta bort grytan från maskinen och tillsätt…
  7. Mjöl- och bakpulverblandningen i tre steg under försiktig omrörning.

Tillvägagångssätt Avbakning

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Fodra 8 st 14 cm anslagsringar eller använd Pavoni silikonmattor, finns med fyra olika diametrar, 12, 14, 16 och 18 cm.
  3. Fyll varje form med 345 g (blir ca 2/3) och massan räcker till 8 ringar.
  4. Baka av i 28-30 minuter.
  5. Vänd plåten med tårtbottnarna upp och ner och låt svalna av.

Bra att veta

  1. Dessa tårtbottnar är enkla att göra och går mycket fint att dela, både med anslagssåg (ÅSÖ-produkt #80026) eller tandad sågkniv. De uppför sig som en vanlig mejeri- och äggbaserad sockerkaka och går även fint att göra med mejeriprodukter och då blir den äggfri.

Tillvägagångssätt Chokladkakan

  1. Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.

Tårtbotten, Sockerkaka m. pistage

  1. Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.

Muffins

  1. Du kan med fördel använda samma recept till att göra smarriga växtbaserade muffins.

Produkter i receptet

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag