Tillvägagångssätt Sockerkakssmeten
Väg upp det mjuka margarinet och strösockret och lägg det i en bunke som passar till en vispmaskin.
Vispa på hög hastighet i 4-5 minuter.
Väg upp Soygurt, sojamjölk, vaniljextrakt eller vaniljsocker samt Basic Textur i en kastrull och värm på till ca. 35-38°C. Mixa gärna lite lätt.
Sänk hastigheten på vispmaskinen och häll försiktigt ner den uppvärmda vätskan, pö om pö, i den välvispade margarin- och sockerblandningen.
Massan kan då skära sig/separera något, men tillsätt bara lite av mjölblandningen (80-100 g) och vispa samman. Slutresultatet blir bra i alla fall.
Ta bort grytan från maskinen och tillsätt…
Mjöl- och bakpulverblandningen i tre steg under försiktig omrörning.
Tillvägagångssätt Avbakning
Sätt ugnen på 175°C
Fodra 8 st 14 cm anslagsringar eller använd Pavoni silikonmattor, finns med fyra olika diametrar, 12, 14, 16 och 18 cm.
Fyll varje form med 345 g (blir ca 2/3) och massan räcker till 8 ringar.
Baka av i 28-30 minuter.
Vänd plåten med tårtbottnarna upp och ner och låt svalna av.
Bra att veta
Dessa tårtbottnar är enkla att göra och går mycket fint att dela, både med anslagssåg (ÅSÖ-produkt #80026) eller tandad sågkniv. De uppför sig som en vanlig mejeri- och äggbaserad sockerkaka och går även fint att göra med mejeriprodukter och då blir den äggfri.
Tillvägagångssätt Chokladkakan
Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.
Tårtbotten, Sockerkaka m. pistage
Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.
Muffins
Du kan med fördel använda samma recept till att göra smarriga växtbaserade muffins.