Meny Meny
Tårtbottnar, 100% växtbaserade – för 8 st 14 cm tårtringar
Tårtbottnar, 100% växtbaserade – för 8 st 14 cm tårtringar

Så här gör du:

Tillvägagångssätt Sockerkakssmeten

Väg upp det mjuka margarinet och strösockret och lägg det i en bunke som passar till en vispmaskin.

Vispa på hög hastighet i 4-5 minuter.

Väg upp Soygurt, sojamjölk, vaniljextrakt eller vaniljsocker samt Basic Textur i en kastrull och värm på till ca. 35-38°C. Mixa gärna lite lätt.

Sänk hastigheten på vispmaskinen och häll försiktigt ner den uppvärmda vätskan, pö om pö, i den välvispade margarin- och sockerblandningen.

Massan kan då skära sig/separera något, men tillsätt bara lite av mjölblandningen (80-100 g) och vispa samman. Slutresultatet blir bra i alla fall.

Ta bort grytan från maskinen och tillsätt…

Mjöl- och bakpulverblandningen i tre steg under försiktig omrörning.

Tillvägagångssätt Avbakning

Sätt ugnen på 175°C

Fodra 8 st 14 cm anslagsringar eller använd Pavoni silikonmattor, finns med fyra olika diametrar, 12, 14, 16 och 18 cm.

Fyll varje form med 345 g (blir ca 2/3) och massan räcker till 8 ringar.

Baka av i 28-30 minuter.

Vänd plåten med tårtbottnarna upp och ner och låt svalna av.

Bra att veta

Dessa tårtbottnar är enkla att göra och går mycket fint att dela, både med anslagssåg (ÅSÖ-produkt #80026) eller tandad sågkniv. De uppför sig som en vanlig mejeri- och äggbaserad sockerkaka och går även fint att göra med mejeriprodukter och då blir den äggfri.

Tillvägagångssätt Chokladkakan

Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.

Tårtbotten, Sockerkaka m. pistage

Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.

Muffins

Du kan med fördel använda samma recept till att göra smarriga växtbaserade muffins.

Tårtbottnar, 100% växtbaserade – för 8 st 14 cm tårtringar

Spara som favorit

Ingredienser

Tillvägagångssätt Sockerkakssmeten

  • 400 g Mjölkfritt Mat & Bakmargarin, Vegan. Gärna mjukare/varmare än rumstempererat
  • 600 g Strösocker
  • 400 g Vegan, Planti, Soygurt Naturell 2,2% fett
  • 400 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 10 g Vaniljextrakt av bra kvalitet alt. 60-80 g Vaniljsocker/vaniljpulver
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr ikonKöp
  • 800 g ”Self Rising” vetemjöl
  • 14 g Bakpulver

Tillvägagångssätt Chokladkakan

  • 400 g Mjölkfritt Mat & Bakmargarin, Vegan. Gärna mjukare/varmare än rumstempererat
  • 600 g Strösocker
  • 400 g Vegan, Planti, Soygurt Naturell 2,2% fett
  • 400 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 10 g Vaniljextrakt av bra kvalitet alt. 60-80 g Vaniljsocker/vaniljpulver
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr ikonKöp
  • 700 g Self Rising vetemjöl
  • 100 g Felchlin, kakaopulver art.nr ikonKöp
  • 14 g Bakpulver

Tårtbotten, Sockerkaka m. pistage

  • 400 g Mjölkfritt Mat & Bakmargarin, Vegan. Gärna mjukare/varmare än rumstempererat
  • 600 g Strösocker
  • 400 g Vegan, Planti, Soygurt Naturell 2,2% fett
  • 400 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 10 g Vaniljextrakt av bra kvalitet alt. 60-80 g Vaniljsocker/vaniljpulver
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr ikonKöp
  • 120-160 g Pistagepasta/crème av god kvalitet med riktig pistage i Alt. Annan smaksättning
  • 800 g Self Rising vetemjöl
  • 14 g Bakpulver
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Tillvägagångssätt Sockerkakssmeten

Väg upp det mjuka margarinet och strösockret och lägg det i en bunke som passar till en vispmaskin.

Vispa på hög hastighet i 4-5 minuter.

Väg upp Soygurt, sojamjölk, vaniljextrakt eller vaniljsocker samt Basic Textur i en kastrull och värm på till ca. 35-38°C. Mixa gärna lite lätt.

Sänk hastigheten på vispmaskinen och häll försiktigt ner den uppvärmda vätskan, pö om pö, i den välvispade margarin- och sockerblandningen.

Massan kan då skära sig/separera något, men tillsätt bara lite av mjölblandningen (80-100 g) och vispa samman. Slutresultatet blir bra i alla fall.

Ta bort grytan från maskinen och tillsätt…

Mjöl- och bakpulverblandningen i tre steg under försiktig omrörning.

Tillvägagångssätt Avbakning

Sätt ugnen på 175°C

Fodra 8 st 14 cm anslagsringar eller använd Pavoni silikonmattor, finns med fyra olika diametrar, 12, 14, 16 och 18 cm.

Fyll varje form med 345 g (blir ca 2/3) och massan räcker till 8 ringar.

Baka av i 28-30 minuter.

Vänd plåten med tårtbottnarna upp och ner och låt svalna av.

Bra att veta

Dessa tårtbottnar är enkla att göra och går mycket fint att dela, både med anslagssåg (ÅSÖ-produkt #80026) eller tandad sågkniv. De uppför sig som en vanlig mejeri- och äggbaserad sockerkaka och går även fint att göra med mejeriprodukter och då blir den äggfri.

Tillvägagångssätt Chokladkakan

Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.

Tårtbotten, Sockerkaka m. pistage

Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.

Muffins

Du kan med fördel använda samma recept till att göra smarriga växtbaserade muffins.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat