Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Tårtbottnar, 100% växtbaserade – för 8 st 14 cm tårtringar

Tårtbottnar, 100% växtbaserade – för 8 st 14 cm tårtringar

Skriv ut

Portioner: 8 st 14 cm ringar

Ingredienser

Tillvägagångssätt Sockerkakssmeten

  • 400 g Mjölkfritt Mat & Bakmargarin, Vegan. Gärna mjukare/varmare än rumstempererat
  • 600 g Strösocker
  • 400 g Vegan, Planti, Soygurt Naturell 2,2% fett
  • 400 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 10 g Vaniljextrakt av bra kvalitet alt. 60-80 g Vaniljsocker/vaniljpulver
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr 26106
  • 800 g ”Self Rising” vetemjöl
  • 14 g Bakpulver

Tillvägagångssätt Chokladkakan

  • 400 g Mjölkfritt Mat & Bakmargarin, Vegan. Gärna mjukare/varmare än rumstempererat
  • 600 g Strösocker
  • 400 g Vegan, Planti, Soygurt Naturell 2,2% fett
  • 400 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 10 g Vaniljextrakt av bra kvalitet alt. 60-80 g Vaniljsocker/vaniljpulver
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr 26106
  • 700 g Self Rising vetemjöl
  • 100 g Felchlin, kakaopulver art.nr 49348
  • 14 g Bakpulver

Tårtbotten, Sockerkaka m. pistage

  • 400 g Mjölkfritt Mat & Bakmargarin, Vegan. Gärna mjukare/varmare än rumstempererat
  • 600 g Strösocker
  • 400 g Vegan, Planti, Soygurt Naturell 2,2% fett
  • 400 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 10 g Vaniljextrakt av bra kvalitet alt. 60-80 g Vaniljsocker/vaniljpulver
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr 26106
  • 120-160 g Pistagepasta/crème av god kvalitet med riktig pistage i Alt. Annan smaksättning
  • 800 g Self Rising vetemjöl
  • 14 g Bakpulver

Anvisningar

Tillvägagångssätt Sockerkakssmeten

  1. Väg upp det mjuka margarinet och strösockret och lägg det i en bunke som passar till en vispmaskin.
  2. Vispa på hög hastighet i 4-5 minuter.
  3. Väg upp Soygurt, sojamjölk, vaniljextrakt eller vaniljsocker samt Basic Textur i en kastrull och värm på till ca. 35-38°C. Mixa gärna lite lätt.
  4. Sänk hastigheten på vispmaskinen och häll försiktigt ner den uppvärmda vätskan, pö om pö, i den välvispade margarin- och sockerblandningen.
  5. Massan kan då skära sig/separera något, men tillsätt bara lite av mjölblandningen (80-100 g) och vispa samman. Slutresultatet blir bra i alla fall.
  6. Ta bort grytan från maskinen och tillsätt…
  7. Mjöl- och bakpulverblandningen i tre steg under försiktig omrörning.

Tillvägagångssätt Avbakning

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Fodra 8 st 14 cm anslagsringar eller använd Pavoni silikonmattor, finns med fyra olika diametrar, 12, 14, 16 och 18 cm.
  3. Fyll varje form med 345 g (blir ca 2/3) och massan räcker till 8 ringar.
  4. Baka av i 28-30 minuter.
  5. Vänd plåten med tårtbottnarna upp och ner och låt svalna av.

Bra att veta

  1. Dessa tårtbottnar är enkla att göra och går mycket fint att dela, både med anslagssåg (ÅSÖ-produkt #80026) eller tandad sågkniv. De uppför sig som en vanlig mejeri- och äggbaserad sockerkaka och går även fint att göra med mejeriprodukter och då blir den äggfri.

Tillvägagångssätt Chokladkakan

  1. Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.

Tårtbotten, Sockerkaka m. pistage

  1. Samma tillvägagångssätt som till den neutrala sockerkakan.

Muffins

  1. Du kan med fördel använda samma recept till att göra smarriga växtbaserade muffins.

Produkter i receptet

Herba Textur (1,5 kg)

332 kr exkl. moms

Artikelnr: 26106

Förpackning: 1,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Herba Textur (4,5 kg)

894 kr exkl. moms

Artikelnr: 26107

Förpackning: 4,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Anslagsring, d: 140 mm, h: 40 mm

106 kr exkl. moms

Artikelnr: 80324

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Anslagsring, d: 160 mm, h: 40 mm

109 kr exkl. moms

Artikelnr: 80325

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Anslagsring, d: 180 mm, h: 40 mm

114 kr exkl. moms

Artikelnr: 80326

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Pavoflex, PX076, 600x400 mm, interiör, d: 140 mm, h: 30 mm, 8 st/form

1020 kr exkl. moms

Artikelnr: 25667

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Pavoflex, PX061, 600x400 mm, interiör, d: 160 mm, h: 30 mm, 6 st/form

1020 kr exkl. moms

Artikelnr: 25582

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Pavoflex, PX075, 600x400 mm, interiör, d: 180 mm, h: 30 mm, 6 st/form

1020 kr exkl. moms

Artikelnr: 25717

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, slickepott, metallhandtag, 300x65 mm, h: 12 mm

55 kr exkl. moms

Artikelnr: 26738

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

2-litersmått, rostfri, graderad

472 kr exkl. moms

Artikelnr: 80222

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Bakplåtspapper, 450x570 mm, 10 kg (1 000 st)

909 kr exkl. moms

Artikelnr: 55054

Förpackning: 1000 st

I lager

Lägg i varukorg

Bröd- & Bagarkniv, Victorinox, 260 mm

443 kr exkl. moms

Artikelnr: 80004

Förpackning: 1 st

Ej i lager

Lägg i varukorg

Anslagssåg, lack, 2 blad, 570 mm

1019 kr exkl. moms

Artikelnr: 80026

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Bakplåt, slät, obehandlad, 600x450 mm

208 kr exkl. moms

Artikelnr: 80415

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Nylonslev, 450x115 mm

103 kr exkl. moms

Artikelnr: 80209

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Plåthandskar, skinn, l: 450 mm, b: 140 mm (1 par)

240 kr exkl. moms

Artikelnr: 80168

Förpackning: 1 par

Ej i lager

Lägg i varukorg

Pavoni, skrapkort, Nr 1, plast, 120x80 mm

12 kr exkl. moms

Artikelnr: 80155

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag