Meny Meny
Hollandaise- & Bearnaisesås på klassiskt vis samt i sifon
Hollandaise- & Bearnaisesås på klassiskt vis samt i sifon

Så här gör du:

Basrecept för Hollandaise- & Bearnaisesås på klassiskt vis

Väg upp och koka upp reduktionen, fonden, vinäger och smör.

Tillsätt BASIC Textur och mixa samman med en stavmixer.

Tillsätt sedan äggulan och mixa igen.

Tillsätt eventuell smaksättning av örter, kryddor och salt.

Skulle såsen spricka är det ingen fara. Det är bara att mixa/vispa samman allt igen och den kommer garanterat gå ihop igen.
Såsen går även utmärkt att kyla ner och sedan värma på igen. Även här går den mycket lätt ihop till en perfekt homogen konsistens med hjälp av en stavmixer eller en ballongvisp.

Basrecept för Hollandaise- & Bearnaisesås i sifon

Värm på smöret i en kastrull.

Mixa BASIC Textur, fonden och vinägerreduktionen med en stavmixer.

Tillsätt det varma smöret och mixa igen.

Tillsätt äggulorna och mixa igen. Tillsätt även salt, kryddor och eventuella örter.

Fyll en 0,5 liters sifon, skruva på locket och ladda med 1 N20 patron.

Förvara sifonen varmt, ca 60°C tills det är dags att använda den.

Det blir ca. 1,4 liter sås av detta recept.

Hollandaise- & Bearnaisesås på klassiskt vis samt i sifon

Alla som någon gång dragit ihop en äkta Bearnaisesås eller en Hollandaisesås vet hur lätt den kan spricka. Med BASIC Textur i såsen blir saken dock något helt annat och resultatet blir perfekt gång på gång. Du kan dessutom återuppvärma såsen och enkelt dra ihop den, även om den spricker, med antingen en ballongvisp eller en mixerstav.

Med BASIC Textur är det busenkelt att dra ihop en underbar sås, både för proffs och glada amatörer! 

Spara som favorit

Ingredienser

Basrecept för Hollandaise- & Bearnaisesås på klassiskt vis

  • 75 g Kyckling- eller vegetarisk fond
  • 150 g Smör, normalsaltat, 80% fett
  • 35 g Reduktion
  • 10 g Vinäger (valfri sort)
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr ikonKöp
  • 80 g Äggula

Basrecept för Hollandaise- & Bearnaisesås i sifon

  • 250 g Smör, normalsaltat, 80% fett
  • 100 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr ikonKöp
  • 35 g Kyckling- eller vegetarisk fond
  • 26 g Vinägerreduktion
  • 90 g Äggula
  • Salt, kryddor och eventuella örter
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Basrecept för Hollandaise- & Bearnaisesås på klassiskt vis

Väg upp och koka upp reduktionen, fonden, vinäger och smör.

Tillsätt BASIC Textur och mixa samman med en stavmixer.

Tillsätt sedan äggulan och mixa igen.

Tillsätt eventuell smaksättning av örter, kryddor och salt.

Skulle såsen spricka är det ingen fara. Det är bara att mixa/vispa samman allt igen och den kommer garanterat gå ihop igen.
Såsen går även utmärkt att kyla ner och sedan värma på igen. Även här går den mycket lätt ihop till en perfekt homogen konsistens med hjälp av en stavmixer eller en ballongvisp.

Basrecept för Hollandaise- & Bearnaisesås i sifon

Värm på smöret i en kastrull.

Mixa BASIC Textur, fonden och vinägerreduktionen med en stavmixer.

Tillsätt det varma smöret och mixa igen.

Tillsätt äggulorna och mixa igen. Tillsätt även salt, kryddor och eventuella örter.

Fyll en 0,5 liters sifon, skruva på locket och ladda med 1 N20 patron.

Förvara sifonen varmt, ca 60°C tills det är dags att använda den.

Det blir ca. 1,4 liter sås av detta recept.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat