Basrecept för Hollandaise- & Bearnaisesås på klassiskt vis
Väg upp och koka upp reduktionen, fonden, vinäger och smör.
Tillsätt BASIC Textur och mixa samman med en stavmixer.
Tillsätt sedan äggulan och mixa igen.
Tillsätt eventuell smaksättning av örter, kryddor och salt.
Skulle såsen spricka är det ingen fara. Det är bara att mixa/vispa samman allt igen och den kommer garanterat gå ihop igen.
Såsen går även utmärkt att kyla ner och sedan värma på igen. Även här går den mycket lätt ihop till en perfekt homogen konsistens med hjälp av en stavmixer eller en ballongvisp.
Basrecept för Hollandaise- & Bearnaisesås i sifon
Värm på smöret i en kastrull.
Mixa BASIC Textur, fonden och vinägerreduktionen med en stavmixer.
Tillsätt det varma smöret och mixa igen.
Tillsätt äggulorna och mixa igen. Tillsätt även salt, kryddor och eventuella örter.
Fyll en 0,5 liters sifon, skruva på locket och ladda med 1 N20 patron.
Förvara sifonen varmt, ca 60°C tills det är dags att använda den.
Det blir ca. 1,4 liter sås av detta recept.