Fruktgeléglaze med BASIC Gel Jam II
Denna geléglaze är oerhört enkelt, smidigt och innehåller endast ett par ingredienser.
Perfekt att glazera med
Perfekt att glazera silikongjutna desserter, bakelser och tårtor, även sådana som gjutits i 3D-formar.
Fruktgeléglazen blir oerhört glansig och får en torr och klibbfri yta. Den geléar sig på en kall/frusen ytan på ca. 30 sekunder.
Vill du glazera med flera färger så går det bra, tänk bara på att alla färgade glazer ska ha samma temperatur samt att du måste arbeta snabbt i och med att ytan torkar oerhört snabbt.
Gjuta som dekor
Du kan också gjuta glazen i en silikonform och sedan använda den som en dekoration.
Variera smak och färg
Du kan också byta ut äpplejuicen mot annan juice eller fruktpuré samt att glazen med fördel kan färgas in med alla möjliga nyanser av vattenlösliga pulverfärger från Pavoni eller Ruth, titaniumdioxid fungerar också utmärkt.
Frysbar
Den går bra att frysa efter att man glazerat en frusen dessert, bakelse eller tårta och håller sedan glans och konsistens i minst 7 dagar i kyl.
Återuppvärmningsbar
Fruktgeléglazen är återuppvärmningsbar, både på spis och i microvågsugn.