Meny Meny
Fruktgeléglaze med bär som dekoration
Fruktgeléglaze med bär som dekoration

Så här gör du:

Fruktgeléglaze / fruktkompott med bär

Blanda samman strösocker och Herba Gel Jam II.

Väg och häll upp äpplejuicen i en kastrull.

Tillsätt socker- och pektinblandningen och rör/mixa samman.

Tillsätt hallonen eller andra bär.

Koka upp under omrörning.

Skumma av. Färskpressad äpplejuice kommer ge mer skum än utblandat koncentrat.

Vill du får en mer finfördelning av bären så mixa uppkoket.

Häll direkt upp i silikonformar och ställ åt sidan för att stelna. Det går även bra att frysa dem.

Tag försiktigt ut gelén ur formen när den satt sig.

Använd som dekoration eller som interiör.

Fruktgeléglaze med bär som dekoration

Gjut i olika typer av silikonformar fär stilig dekor

Denna fruktgelé/glaze med bitar av bär i är även utmärkt att använda som dekorgelé. Gjut i någon silikonform, t.ex. från kollektionen Gourmand eller någon Cake Top som Coral, Shanghai, Ipnosi eller Maya.

Geléar sig snabbt

Denna fruktgelé geléar sig på ytan på ca 1 minut om du lägger upp med en sked på en desserttallrik. Gelén kommer således inte ”blöda” eller rinna runt på tallriken, bären fäster också bra.

Som interiör

Perfekt som en interiör till en dessert eller en tårta. Fyll en del av en interiörsilikonform med fruktgelén, låt den sätta sig och fyll sedan vidare med t.ex. en mejeribaserad eller växtbaserad pannacotta eller mousse. Frys sedan in så har du en färdig interiör att använda ihop med t.ex. en chokladmousse.

Spara som favorit

Ingredienser

Fruktgeléglaze / fruktkompott med bär

  • 1425 g hallon
  • 1000 g äpplejuice (färskpressad, utblandad från koncentrat, eller annan smak på juice/puré)
  • 400 g strösocker
  • 28-29 g Herba Gel Jam II ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Fruktgeléglaze / fruktkompott med bär

Blanda samman strösocker och Herba Gel Jam II.

Väg och häll upp äpplejuicen i en kastrull.

Tillsätt socker- och pektinblandningen och rör/mixa samman.

Tillsätt hallonen eller andra bär.

Koka upp under omrörning.

Skumma av. Färskpressad äpplejuice kommer ge mer skum än utblandat koncentrat.

Vill du får en mer finfördelning av bären så mixa uppkoket.

Häll direkt upp i silikonformar och ställ åt sidan för att stelna. Det går även bra att frysa dem.

Tag försiktigt ut gelén ur formen när den satt sig.

Använd som dekoration eller som interiör.

Produkter i receptet

vänster höger

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat