Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Choux au craquelin

Choux au craquelin

Skriv ut

Rebecka Mejstedt arbetar som konditor på Sveas Bageri i Kumla. Under föräldraledigheten våren 2020 har hon haft tid och möjlighet att skapa många tjusiga bakverk, bland annat med choklad från Felchlin.

Portioner: Ca 14-16 st

Ingredienser

Mjölkchoklad crémeux

  • 170 ml grädde
  • 130 ml mjölk
  • 1 st gelatinblad, art.nr 49275
  • 4 st äggulor
  • 30 g farinsocker
  • 280 g Felchlin, Maracaibo Criolait 38 %, mjölkchoklad, art.nr 49312
  • 1-2 tsk flingsalt

Craquelin (mördeg)

  • 40 g kallt smör
  • 40 g vetemjöl
  • 40 g farinsocker

Pâte à choux

  • 65 g smör
  • 65 g mjölk
  • 65 g vatten
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 65 g mjöl
  • 2-3 st ägg

Anvisningar

Mjölkchoklad crémeux

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Hacka chokladen och lägg i en större skål.
  3. Blanda äggulorna och farinsockret i en skål.
  4. Koka upp mjölk och grädde tills det precis börjar koka.
  5. Häll sedan över gulorna och sockret och vispa.
  6. Häll tillbaka i kastrullen och rör hela tiden till krämen nått 83 grader.
  7. Tag av från plattan och rör i det urkramade gelatinbladet och häll över chokladen. Rör med en slickepott till en glansig kräm, rör i salt efter smak.
  8. Ställ i kylen minst 4 timmar, går även bra över natten.

Craquelin (mördeg)

  1. Blanda till en deg.
  2. Kavla mellan två bakplåtspapper till ca 1 mm tjocklek.
  3. Lägg i frysen till senare.

Pâte à choux

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg allt utom mjöl och ägg i en kastrull och koka upp så allt smör smälter.
  3. Häll i mjölet och rör till en deg. Rosta din deg ca 2-4 minuter. Tag av från värmen och häll i en skål.
  4. Häll i ett ägg i taget under vispning tills du har en slät fin smet.
    Beroende på hur länge du rostat din deg kan antalet ägg variera då degen släppt mer vätska om du rostat länge och kan då behöva mer ägg.
  5. Spritsa ut ca 3-4 cm stora bollar på bakplåtspapper, inte för tätt då dom växer i ugnen.
  6. Ta fram din mördeg ur frysen och stansa ut cirklar ca 4-5 cm i diameter.
  7. Lägg en cirkel på varje Pâte à choux-boll.
  8. Grädda i ugnen i 30 minuter. Öppna inte ugnen förrän tidigast efter 25 minuter.
  9. Låt sedan dina Choux au craquelin svalna helt.

Färdigställande av bakverket

  1. Fyll dina Choux au craquelin med din crémeux genom att sticka ett litet hål under dom och fyll med spritspåse.
  2. Spara lite av crémeuxen till att dekorera med. Ta då en ny spritspåse med en slät tyll ca 10-12 mm.
    Jag dekorerade även med lite guldpulver, oxalis och ätbara blommor.

Produkter i receptet

Gelatinblad, 1 kg

1200 kr exkl. moms

Artikelnr: 49275

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Spritspåsar på rulle, 530x280 mm (100 st)

182 kr exkl. moms

Artikelnr: 800911

Förpackning: 100 st

I lager

Lägg i varukorg

Tyll, slät, rostfri, 12 mm

44 kr exkl. moms

Artikelnr: 8006712

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Maracaibo Criolait 38 %, mjölkchoklad, Rondo (6 kg)

1457 kr exkl. moms

Artikelnr: 49312

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag