Meny Meny
Fruktgeléglaze
Fruktgeléglaze

Så här gör du:

Fruktgeléglaze

Blanda samman strösocker och Herba Gel Jam II.

Väg och häll upp äppeljuicen i en kastrull.

Tillsätt socker- och pektinblandningen och rör samman.

Koka upp under omrörning. Skumma av. Notera att färskpressad äppeljuice ger mer skum än utblandat koncentrat.

Tillsätt färgen och mixa väl med stavmixer.

Täck med plastfilm och låt svalna av till 55 °C innan du glaserar en frusen dessert, bakelse eller tårta.
Glazen sätter sig direkt, häll rikligt i ett svep.

Dekoration på tallrik

Fruktgeléglazen som appliceras på en tallrik för dekorativt syfte blir oerhört glansig och får en torr och klibbfri yta på någon minut. Gelén kommer således inte "blöda", rinna runt på tallriken eller bli torr inuti så man kan med fördel lägga dekor på många tallrikar flera timmar innan de ska serveras.

Cake Top Silikonform

Du kan också använda fruktgeléglazen som toppdekor. Häll den varm i en Cake Top silikonform och ställ sedan in i kyl eller frys. Låt gelén stelna och tag sedan försiktigt ut den ur formen. Den har mycket bra hållbarhet och är superglansig.

Fruktgeléglaze

Fruktgeléglaze är perfekt att använda exempelvis till bavaroise, mousser och frusna desserter av olika slag. 
Testa Kalle Jungstedts recept!
Kalle Jungstedt är en av Europas ledande chokladkreatörer. I sitt chocolaterie i Nacka skapar han fantastiska praliner med spännande smaker och stor färgrikedom. Han är också en populär kursledare, inte minst digitalt. Kalle använder huvudsakligen couverture från Felchlin.   

Spara som favorit

Ingredienser

Fruktgeléglaze

  • 1000 g äppeljuice (färskpressad, utblandad från koncentrat, eller annan smak på juice/puré)
  • 400 g strösocker
  • 23 g Herba Gel Jam II ikonKöp
  • vattenlöslig pulverfärg
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Fruktgeléglaze

Blanda samman strösocker och Herba Gel Jam II.

Väg och häll upp äppeljuicen i en kastrull.

Tillsätt socker- och pektinblandningen och rör samman.

Koka upp under omrörning. Skumma av. Notera att färskpressad äppeljuice ger mer skum än utblandat koncentrat.

Tillsätt färgen och mixa väl med stavmixer.

Täck med plastfilm och låt svalna av till 55 °C innan du glaserar en frusen dessert, bakelse eller tårta.
Glazen sätter sig direkt, häll rikligt i ett svep.

Dekoration på tallrik

Fruktgeléglazen som appliceras på en tallrik för dekorativt syfte blir oerhört glansig och får en torr och klibbfri yta på någon minut. Gelén kommer således inte "blöda", rinna runt på tallriken eller bli torr inuti så man kan med fördel lägga dekor på många tallrikar flera timmar innan de ska serveras.

Cake Top Silikonform

Du kan också använda fruktgeléglazen som toppdekor. Häll den varm i en Cake Top silikonform och ställ sedan in i kyl eller frys. Låt gelén stelna och tag sedan försiktigt ut den ur formen. Den har mycket bra hållbarhet och är superglansig.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat