Fruktgeléglaze
Blanda samman strösocker och Herba Gel Jam II.
Väg och häll upp äppeljuicen i en kastrull.
Tillsätt socker- och pektinblandningen och rör samman.
Koka upp under omrörning. Skumma av. Notera att färskpressad äppeljuice ger mer skum än utblandat koncentrat.
Tillsätt färgen och mixa väl med stavmixer.
Täck med plastfilm och låt svalna av till 55 °C innan du glaserar en frusen dessert, bakelse eller tårta.
Glazen sätter sig direkt, häll rikligt i ett svep.
Dekoration på tallrik
Fruktgeléglazen som appliceras på en tallrik för dekorativt syfte blir oerhört glansig och får en torr och klibbfri yta på någon minut. Gelén kommer således inte "blöda", rinna runt på tallriken eller bli torr inuti så man kan med fördel lägga dekor på många tallrikar flera timmar innan de ska serveras.
Cake Top Silikonform
Du kan också använda fruktgeléglazen som toppdekor. Häll den varm i en Cake Top silikonform och ställ sedan in i kyl eller frys. Låt gelén stelna och tag sedan försiktigt ut den ur formen. Den har mycket bra hållbarhet och är superglansig.