Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Fruktgeléglaze

Fruktgeléglaze

Skriv ut

Fruktgeléglaze är perfekt att använda exempelvis till bavaroise, mousser och frusna desserter av olika slag. 
Testa Kalle Jungstedts recept!

Portioner:

Ingredienser

Fruktgeléglaze

  • 1000 g äppeljuice (färskpressad, utblandad från koncentrat, eller annan smak på juice/puré)
  • 400 g strösocker
  • 23 g Herba Gel Jam II, art.nr 26102
  • vattenlöslig pulverfärg

Anvisningar

Fruktgeléglaze

  1. Blanda samman strösocker och Herba Gel Jam II.
  2. Väg och häll upp äppeljuicen i en kastrull.
  3. Tillsätt socker- och pektinblandningen och rör samman.
  4. Koka upp under omrörning. Skumma av. Notera att färskpressad äppeljuice ger mer skum än utblandat koncentrat.
  5. Tillsätt färgen och mixa väl med stavmixer.
  6. Täck med plastfilm och låt svalna av till 55 °C innan du glaserar en frusen dessert, bakelse eller tårta.
    Glazen sätter sig direkt, häll rikligt i ett svep.

Dekoration på tallrik

  1. Fruktgeléglazen som appliceras på en tallrik för dekorativt syfte blir oerhört glansig och får en torr och klibbfri yta på någon minut. Gelén kommer således inte "blöda", rinna runt på tallriken eller bli torr inuti så man kan med fördel lägga dekor på många tallrikar flera timmar innan de ska serveras.

Cake Top Silikonform

  1. Du kan också använda fruktgeléglazen som toppdekor. Häll den varm i en Cake Top silikonform och ställ sedan in i kyl eller frys. Låt gelén stelna och tag sedan försiktigt ut den ur formen. Den har mycket bra hållbarhet och är superglansig.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag