Meny Meny
Chokladstång snickerskaka
Chokladstång snickerskaka

Så här gör du:

Snickerskaka

Mixa jordnötterna i en matberedare så det blir som jordnötssmör (alternativt använd färdigt jordnötssmör).

Värm socker och sirap och blanda ihop med jordnötsmassan/jordnötssmöret.

Blanda ihop med resterande ingredienser och tryck ut i en kapsel. Låt den sätta sig i kylen i några timmar.

Skär bitar (7,5 cm x 2,5 cm) och doppa dem i mörk choklad (t ex Felchlin Sao Palme 75 % eller ÅSÖ 70 %). Strö på lite hackade jordnötter på varje bit innan chokladen stelnar.

Dekoridé: Ringla över mörk choklad som på bilden.

Chokladstång snickerskaka

Chokladstänger i flera olika smaker finns alltid i disken hos Thimons Konditori & Bageri i Nässjö. Stängerna är enkla att göra och de har god hållbarhet eftersom de är chokladdoppade.

Här bjuder Thimons konditorer Markus Ekelund och Alexandra Lövqvist på fyra recept. Gör ett, eller alla! 

Ikon 132 st stänger, ca 7,5 x 2,5 cm
Ikon Thimons Konditori

Spara som favorit

Ingredienser

Snickerskaka

  • 2 000 g jordnötter
  • 600 g socker
  • 1 680 g ljus sirap
  • 600 g cornflakes
  • 1 paket riscrisp
  • mörk choklad, t ex Felchlin Sao Palme 75 % ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Snickerskaka

Mixa jordnötterna i en matberedare så det blir som jordnötssmör (alternativt använd färdigt jordnötssmör).

Värm socker och sirap och blanda ihop med jordnötsmassan/jordnötssmöret.

Blanda ihop med resterande ingredienser och tryck ut i en kapsel. Låt den sätta sig i kylen i några timmar.

Skär bitar (7,5 cm x 2,5 cm) och doppa dem i mörk choklad (t ex Felchlin Sao Palme 75 % eller ÅSÖ 70 %). Strö på lite hackade jordnötter på varje bit innan chokladen stelnar.

Dekoridé: Ringla över mörk choklad som på bilden.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat