Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladstång snickerskaka

Chokladstång snickerskaka

Skriv ut

Chokladstänger i flera olika smaker finns alltid i disken hos Thimons Konditori & Bageri i Nässjö. Stängerna är enkla att göra och de har god hållbarhet eftersom de är chokladdoppade.

Här bjuder Thimons konditorer Markus Ekelund och Alexandra Lövqvist på fyra recept. Gör ett, eller alla! 

Portioner: 132 st stänger, ca 7,5 x 2,5 cm

Ingredienser

Snickerskaka

  • 2 000 g jordnötter
  • 600 g socker
  • 1 680 g ljus sirap
  • 600 g cornflakes
  • 1 paket riscrisp
  • mörk choklad, t ex Felchlin Sao Palme 75 %, art.nr 49382-2

Anvisningar

Snickerskaka

  1. Mixa jordnötterna i en matberedare så det blir som jordnötssmör (alternativt använd färdigt jordnötssmör).
  2. Värm socker och sirap och blanda ihop med jordnötsmassan/jordnötssmöret.
  3. Blanda ihop med resterande ingredienser och tryck ut i en kapsel. Låt den sätta sig i kylen i några timmar.
  4. Skär bitar (7,5 cm x 2,5 cm) och doppa dem i mörk choklad (t ex Felchlin Sao Palme 75 % eller ÅSÖ 70 %). Strö på lite hackade jordnötter på varje bit innan chokladen stelnar.

    Dekoridé: Ringla över mörk choklad som på bilden.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag