Meny Meny
Boliviatryffel
Boliviatryffel

Så här gör du:

Ganache Bolivia 45 %

Koka upp grädde, dextros, glykos och sorbitol. Låt svalna till 32–34 grader.

Smält choklad och kakaosmör till 48 grader, låt svalna till 37–40 grader.

Blanda alltsammans och mixa slät med stavmixer.

Fyll ganachen i silikonformarna. Stryk av överflödig ganache från formarna med en skrapa.

Ställ in formarna 8 minuter i kylen för att få igång kristalliseringen. Ta ut formarna från kylen och låt dem kristallisera färdigt i sval rumstemperatur (16 grader) i 24 timmar.

Ploppa ur tryfflarna ur formarna och låt dem vila i ytterligare 24 timmar.

Färdigställande

Doppa tryfflarna i tempererad choklad och rulla dem i kakaopulver. För att få typiskt tryffelform, forma varje tryffel i handen.

Lägg tryfflarna i en sil och skaka av överflödigt kakaopulver.

Boliviatryffel

Recept av Jean François Castagné, fransk chocolatier.

Ikon 96 tryfflar, 4 formar, art.nr 87421
Ikon Felchlin

Spara som favorit

Ingredienser

Ganache Bolivia 45 %

  • 250 g grädde, 36 %
  • 55 g dextrospulver
  • 55 g glykospulver
  • 55 g sorbitolpulver
  • 650 g Felchlin, Bolivia 45 % ikonKöp
  • 15 g Felchlin, rivet kakaosmör ikonKöp

Färdigställande

  • 1500 g Felchlin, Bolivia 45 % ikonKöp
  • 100 g Felchlin, kakaopulver ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Ganache Bolivia 45 %

Koka upp grädde, dextros, glykos och sorbitol. Låt svalna till 32–34 grader.

Smält choklad och kakaosmör till 48 grader, låt svalna till 37–40 grader.

Blanda alltsammans och mixa slät med stavmixer.

Fyll ganachen i silikonformarna. Stryk av överflödig ganache från formarna med en skrapa.

Ställ in formarna 8 minuter i kylen för att få igång kristalliseringen. Ta ut formarna från kylen och låt dem kristallisera färdigt i sval rumstemperatur (16 grader) i 24 timmar.

Ploppa ur tryfflarna ur formarna och låt dem vila i ytterligare 24 timmar.

Färdigställande

Doppa tryfflarna i tempererad choklad och rulla dem i kakaopulver. För att få typiskt tryffelform, forma varje tryffel i handen.

Lägg tryfflarna i en sil och skaka av överflödigt kakaopulver.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat