Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Bolivia 45 %, 60 h, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)
Felchlin, Bolivia 45 %, 60 h, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)

Felchlin, Bolivia 45 %, 60 h, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)

Felchlin Grand Cru Bolivia Lait de terroir 45 %

Högklassig couverture som görs på kakao från Bolivia och mjölk från Schweiz.

Mjölkchoklad som görs på vildväxande kakao från provinsen Beni i Bolivia och mjölkpulver av mjölk från gårdar i UNESCO:s biosfärområde Entlebuch i Schweiz.

Kakaon - en variant av Criollo som kallas Beniano Silvestre -  samlas in i det låglänta landskapet i Beni, främst av Chimane-indianer. De vet exakt när frukterna är perfekt mogna för plockning och fraktar dem med häst eller stockkanoter till insamlingsstationer där kakaobönorna fermenteras och torkas.
Kakaoträden växer ute i landskapet och inte i konventionella odlingar. Felchlins samarbetspartners i Bolivia ansvarar för kvalitetskontroll och transporten till Europa och Schweiz. Huvudskörd: december–april.

 

Felchlin är en av få chokladtillverkare som använder mjölkpulver gjort av mjölk från ett specificerat område. Korna i biosfärområdet är av rasen Schweizisk Original Brunko och ägs av små familjejordbruk. De går ute på bete hela sommaren och äter mer än 1 000 olika gräs och örter, vilket resulterar i mjölk med hög kvalitet och stor smakrikedom. Vintertid äter korna hö med lika rikt innehåll av gräs och örter.

 

Artikelnr: 49415-2

Förpackning: 2 kg

I lager

664 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Mörkbrun färg som påminner om Pantone 477U.

Tydliga kakaotoner med inslag av gräddmjölk, karamell, skogshonung och vanilj. Mjölkchoklad när den är som bäst!

Grand Cru Bolivia Lait de Terroir 45 % passar utmärkt till praliner, tryfflar, ganacher, chokladkakor, bräck, glass, och många konditorikrämer. Smakmässigt passar chokladen fint att kombinera med exempelvis banan, mandarin, apelsin, citron, aprikos och mango. Den går också fint att använda tillsammans med kaffe, mandel, hasselnötter, pekan, macadamia, valnötter, vanilj, havssalt, tonka och kardemumma. Chokladen harmonierar dessutom bra med whisky, konjak, rom och cointreau.

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera
både för hand och i maskin. En mycket bra mjölkchokladcouverture som passar till pralinskal, fyllningar, ganacher, mousser och krämer.

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 45 %
Kakaofett 37,6 %
Socker 39,1 %

Nettokvantitet: 2 kg

Beteckning: Mjölkchokladöverdrag (minst 45% kakao).

Ingredienser: Socker, kakaosmör, MJÖLKPULVER, 17% kakaobönor med ursprung: Bolivia.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna mellan +8 - +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: hasselnöt och mandel.

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2514 kJ
Energi 605 kcal
Fett 44,7 g
Varav mättat fett 27,2 g
Kolhydrat 40,6 g
Varav sockerarter 39,1 g
Protein 8,1 g
Salt 0,2 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag