Felchlin, Bolivia 45 %, 60 h, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)
Felchlin Grand Cru Bolivia Lait de terroir 45 %
Högklassig couverture som görs på kakao från Bolivia och mjölk från Schweiz.
Mjölkchoklad som görs på vildväxande kakao från provinsen Beni i Bolivia och mjölkpulver av mjölk från gårdar i UNESCO:s biosfärområde Entlebuch i Schweiz.
Kakaon - en variant av Criollo som kallas Beniano Silvestre - samlas in i det låglänta landskapet i Beni, främst av Chimane-indianer. De vet exakt när frukterna är perfekt mogna för plockning och fraktar dem med häst eller stockkanoter till insamlingsstationer där kakaobönorna fermenteras och torkas.
Kakaoträden växer ute i landskapet och inte i konventionella odlingar. Felchlins samarbetspartners i Bolivia ansvarar för kvalitetskontroll och transporten till Europa och Schweiz. Huvudskörd: december–april.
Felchlin är en av få chokladtillverkare som använder mjölkpulver gjort av mjölk från ett specificerat område. Korna i biosfärområdet är av rasen Schweizisk Original Brunko och ägs av små familjejordbruk. De går ute på bete hela sommaren och äter mer än 1 000 olika gräs och örter, vilket resulterar i mjölk med hög kvalitet och stor smakrikedom. Vintertid äter korna hö med lika rikt innehåll av gräs och örter.
Artikelnr: 49415-2
Förpackning: 2 kg
I lager
Säker betalning med 20 dagars faktura