Meny Meny
Äppleglöggstryffel
Äppleglöggstryffel

Så här gör du:

Tryffelfyllning

Lägg chokladen i en skål.

Koka upp grädde och glykos.

Tillsätt glögg och kanel och koka upp på nytt.

Häll den varma blandningen över chokladen och mixa.

Tillsätt smöret och mixa slätt.

Färdigställande

Fyll ganachen i spritspåse och låt svalna till 29–30 grader.

Fyll tryffelkulorna.

Låt ganachen stelna och rulla slutligen kulorna i tempererad mjölkchoklad. Dekorera gärna med finhackad mandel eller kakaopulver.

Äppleglöggstryffel

Recept av Christina Ekros Buckley på Gränna Choklad. Hon gör bara runda praliner med tryffelkulor från Åsö som bas.

Christina grundade chocolateriet 2007, köpte till en polkagrisfabrik 2021 och finns nu också i köpcentret Asecs i Jönköping. 

Ikon Ca 180 tryfflar
Ikon Christina Ekros Buckley

Spara som favorit

Ingredienser

Tryffelfyllning

  • 300 g grädde, 40 %
  • 200 g glykos ikonKöp
  • 250 g äppleglögg
  • 650 g Åsö mjölkchoklad 35 % ikonKöp
  • 200 g smör
  • 2 g kanel
  • finhackad mandel
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Tryffelfyllning

Lägg chokladen i en skål.

Koka upp grädde och glykos.

Tillsätt glögg och kanel och koka upp på nytt.

Häll den varma blandningen över chokladen och mixa.

Tillsätt smöret och mixa slätt.

Färdigställande

Fyll ganachen i spritspåse och låt svalna till 29–30 grader.

Fyll tryffelkulorna.

Låt ganachen stelna och rulla slutligen kulorna i tempererad mjölkchoklad. Dekorera gärna med finhackad mandel eller kakaopulver.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat