Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Bouquet de Roses, tårta av Jesper Zällh

Bouquet de Roses, tårta av Jesper Zällh

Skriv ut

Jesper (@bakinginsweden) bjuder här på en läcker skapelse. Testa att göra den du också!

Portioner: 1 tårta, Pavoni, silikonform 3D Cake, Bouquet de Roses

Ingredienser

Tårtbotten, citronfinancier

  • 75 g mandelmjöl, art.nr 49562
  • 100 g brynt smör
  • 35 g mjöl
  • 150 g florsocker
  • 130 g äggvita
  • 1 g citronzest
  • 5 g citronjuice

Vit chokladkräm

  • 150 g Åsö vit choklad 28 %, art.nr 146092-2
  • 70 g mjölk

Mixad hallongelé

  • 250 g frysta hallon
  • 70 g socker
  • 3 g agar agar

Vit chokladmousse

  • 180 g mjölk
  • 1 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 300 g Åsö vit choklad 28 %, art.nr 146092-2
  • 12 g gelatinblad, art.nr 49275
  • 405 g grädde

Anvisningar

Tårtbotten, citronfinancier

  1. Bryn smöret. Blanda övriga ingredienser. Blanda sist i det brynta varma smöret.
  2. Baka av i 190 grader ca 14 minuter beroende på vilken form som används.

Vit chokladkräm

  1. Rosta vit choklad försiktigt i 150 grader i ca 11-12 minuter.
  2. Ta ut och låt svalna 5 minuter, mixa sedan slät med mjölken.
  3. Frys i lagom form som passar som interiör till vald tårtform. Formen jag använde till denna tårtan är 15 cm i diameter.

Mixad hallongelé

  1. Spara 10 gram socker och blanda med agar agar. Koka sönder hallon med resterande socker. Häll ner agar agar-sockerblandningen och koka upp. Låt koka i 1 minut.
  2. Kyl ner tills det har stelnat. Mixa slät och lägg ovanpå vita chokladkrämen och frys in.

Vit chokladmousse

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Dela på vaniljstången och ”massera” ur fröna i mjölken.
  3. Värm upp mjölken. När den är ca 80 grader tillsätt gelatinbladen. Vispa tills gelatinet är smält och slå över den vita chokladen. Låt stå i ca 2-3 minuter, mixa sedan ihop det och täck med plast.
  4. Låt chokladblandningen svalna till ca 30 grader. Vispa grädden lätt under tiden det svalnar. Vänd sedan ner grädden i chokladblandningen i två omgångar.

Montering

  1. Dags att montera tårtan.
    Fyll formen till 3/4 med mousse. Slå formen lite i bordet så den kommer ner i alla små gropar för att undvika luftfickor.
  2. Plocka sedan ur interiören med chokladkräm och hallongelé och tryck ner den försiktigt i moussen så ett tunt lager mousse kommer ovanför interiören.
  3. Lägg sedan på financierbotten. Låt stå i frysen, helst över natten.
  4. Ta sedan ur tårtan ur formen och spraya med kakaofärg. Här har jag blandat 30 % guld och 70 % röd färg för att få ett litet glimmer i tårtan.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag