Meny Meny
Bouquet de Roses, tårta av Jesper Zällh
Bouquet de Roses, tårta av Jesper Zällh
Bouquet de Roses, tårta av Jesper Zällh

Så här gör du:

Tårtbotten, citronfinancier

Bryn smöret. Blanda övriga ingredienser. Blanda sist i det brynta varma smöret.

Baka av i 190 grader ca 14 minuter beroende på vilken form som används.

Vit chokladkräm

Rosta vit choklad försiktigt i 150 grader i ca 11-12 minuter.

Ta ut och låt svalna 5 minuter, mixa sedan slät med mjölken.

Frys i lagom form som passar som interiör till vald tårtform. Formen jag använde till denna tårtan är 15 cm i diameter.

Mixad hallongelé

Spara 10 gram socker och blanda med agar agar. Koka sönder hallon med resterande socker. Häll ner agar agar-sockerblandningen och koka upp. Låt koka i 1 minut.

Kyl ner tills det har stelnat. Mixa slät och lägg ovanpå vita chokladkrämen och frys in.

Vit chokladmousse

Lägg gelatinbladen i blöt.

Dela på vaniljstången och ”massera” ur fröna i mjölken.

Värm upp mjölken. När den är ca 80 grader tillsätt gelatinbladen. Vispa tills gelatinet är smält och slå över den vita chokladen. Låt stå i ca 2-3 minuter, mixa sedan ihop det och täck med plast.

Låt chokladblandningen svalna till ca 30 grader. Vispa grädden lätt under tiden det svalnar. Vänd sedan ner grädden i chokladblandningen i två omgångar.

Montering

Dags att montera tårtan.
Fyll formen till 3/4 med mousse. Slå formen lite i bordet så den kommer ner i alla små gropar för att undvika luftfickor.

Plocka sedan ur interiören med chokladkräm och hallongelé och tryck ner den försiktigt i moussen så ett tunt lager mousse kommer ovanför interiören.

Lägg sedan på financierbotten. Låt stå i frysen, helst över natten.

Ta sedan ur tårtan ur formen och spraya med kakaofärg. Här har jag blandat 30 % guld och 70 % röd färg för att få ett litet glimmer i tårtan.

Bouquet de Roses, tårta av Jesper Zällh

Jesper (@bakinginsweden) bjuder här på en läcker skapelse. Testa att göra den du också!

Ikon1 tårta, Pavoni, silikonform 3D Cake, Bouquet de Roses

Spara som favorit

Ingredienser

Tårtbotten, citronfinancier

  • 75 g mandelmjöl ikonKöp
  • 100 g brynt smör
  • 35 g mjöl
  • 150 g florsocker
  • 130 g äggvita
  • 1 g citronzest
  • 5 g citronjuice

Vit chokladkräm

  • 150 g Åsö vit choklad 28 % ikonKöp
  • 70 g mjölk

Mixad hallongelé

  • 250 g frysta hallon
  • 70 g socker
  • 3 g agar agar

Vit chokladmousse

  • 180 g mjölk
  • 1 st vaniljstång ikonKöp
  • 300 g Åsö vit choklad 28 % ikonKöp
  • 12 g gelatinblad ikonKöp
  • 405 g grädde
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Tårtbotten, citronfinancier

Bryn smöret. Blanda övriga ingredienser. Blanda sist i det brynta varma smöret.

Baka av i 190 grader ca 14 minuter beroende på vilken form som används.

Vit chokladkräm

Rosta vit choklad försiktigt i 150 grader i ca 11-12 minuter.

Ta ut och låt svalna 5 minuter, mixa sedan slät med mjölken.

Frys i lagom form som passar som interiör till vald tårtform. Formen jag använde till denna tårtan är 15 cm i diameter.

Mixad hallongelé

Spara 10 gram socker och blanda med agar agar. Koka sönder hallon med resterande socker. Häll ner agar agar-sockerblandningen och koka upp. Låt koka i 1 minut.

Kyl ner tills det har stelnat. Mixa slät och lägg ovanpå vita chokladkrämen och frys in.

Vit chokladmousse

Lägg gelatinbladen i blöt.

Dela på vaniljstången och ”massera” ur fröna i mjölken.

Värm upp mjölken. När den är ca 80 grader tillsätt gelatinbladen. Vispa tills gelatinet är smält och slå över den vita chokladen. Låt stå i ca 2-3 minuter, mixa sedan ihop det och täck med plast.

Låt chokladblandningen svalna till ca 30 grader. Vispa grädden lätt under tiden det svalnar. Vänd sedan ner grädden i chokladblandningen i två omgångar.

Montering

Dags att montera tårtan.
Fyll formen till 3/4 med mousse. Slå formen lite i bordet så den kommer ner i alla små gropar för att undvika luftfickor.

Plocka sedan ur interiören med chokladkräm och hallongelé och tryck ner den försiktigt i moussen så ett tunt lager mousse kommer ovanför interiören.

Lägg sedan på financierbotten. Låt stå i frysen, helst över natten.

Ta sedan ur tårtan ur formen och spraya med kakaofärg. Här har jag blandat 30 % guld och 70 % röd färg för att få ett litet glimmer i tårtan.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat