Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Bouquet de Roses, tårta av Jesper Zällh

Bouquet de Roses, tårta av Jesper Zällh

Skriv ut

Jesper (@bakinginsweden) bjuder här på en läcker skapelse. Testa att göra den du också!

Portioner: 1 tårta, Pavoni, silikonform 3D Cake, Bouquet de Roses

Ingredienser

Tårtbotten, citronfinancier

  • 75 g mandelmjöl, art.nr 49562
  • 100 g brynt smör
  • 35 g mjöl
  • 150 g florsocker
  • 130 g äggvita
  • 1 g citronzest
  • 5 g citronjuice

Vit chokladkräm

  • 150 g Åsö vit choklad 28 %, art.nr 146092-2
  • 70 g mjölk

Mixad hallongelé

  • 250 g frysta hallon
  • 70 g socker
  • 3 g agar agar

Vit chokladmousse

  • 180 g mjölk
  • 1 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 300 g Åsö vit choklad 28 %, art.nr 146092-2
  • 12 g gelatinblad, art.nr 49275
  • 405 g grädde

Anvisningar

Tårtbotten, citronfinancier

  1. Bryn smöret. Blanda övriga ingredienser. Blanda sist i det brynta varma smöret.
  2. Baka av i 190 grader ca 14 minuter beroende på vilken form som används.

Vit chokladkräm

  1. Rosta vit choklad försiktigt i 150 grader i ca 11-12 minuter.
  2. Ta ut och låt svalna 5 minuter, mixa sedan slät med mjölken.
  3. Frys i lagom form som passar som interiör till vald tårtform. Formen jag använde till denna tårtan är 15 cm i diameter.

Mixad hallongelé

  1. Spara 10 gram socker och blanda med agar agar. Koka sönder hallon med resterande socker. Häll ner agar agar-sockerblandningen och koka upp. Låt koka i 1 minut.
  2. Kyl ner tills det har stelnat. Mixa slät och lägg ovanpå vita chokladkrämen och frys in.

Vit chokladmousse

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Dela på vaniljstången och ”massera” ur fröna i mjölken.
  3. Värm upp mjölken. När den är ca 80 grader tillsätt gelatinbladen. Vispa tills gelatinet är smält och slå över den vita chokladen. Låt stå i ca 2-3 minuter, mixa sedan ihop det och täck med plast.
  4. Låt chokladblandningen svalna till ca 30 grader. Vispa grädden lätt under tiden det svalnar. Vänd sedan ner grädden i chokladblandningen i två omgångar.

Montering

  1. Dags att montera tårtan.
    Fyll formen till 3/4 med mousse. Slå formen lite i bordet så den kommer ner i alla små gropar för att undvika luftfickor.
  2. Plocka sedan ur interiören med chokladkräm och hallongelé och tryck ner den försiktigt i moussen så ett tunt lager mousse kommer ovanför interiören.
  3. Lägg sedan på financierbotten. Låt stå i frysen, helst över natten.
  4. Ta sedan ur tårtan ur formen och spraya med kakaofärg. Här har jag blandat 30 % guld och 70 % röd färg för att få ett litet glimmer i tårtan.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag