Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Hallonsorbet med mjölksmulor och karamellskum

Hallonsorbet med mjölksmulor och karamellskum

Skriv ut

Jesper (@bakinginsweden) bjuder här på en frisk hallondessert. 

Portioner:

Ingredienser

Hallonsorbet

  • 550 g hallonpuré, art.nr 497055
  • 200 g sockerlag 50/50
  • 180 g Herba Textur, art.nr 26100
  • 70 g limejuice

Mjölksmulor

  • 150 g smör, osaltat
  • 30 g mjölkpulver
  • 1 g salt

Karamellskum

  • 150 g mjölk
  • 150 g grädde
  • 150 g socker
  • 150 g socker
  • 1/2 st gelatinblad, art.nr 49275
  • 350 g grädde
  • 25 g brynt smör

Anvisningar

Hallonsorbet

  1. Mixa hallonpuré och Herba Textur. Tillsätt sedan limejuice och sockerlag. Mixa slät och kör sedan i glassmaskin.
  2. Mixa hallonpuré och Herba Textur. Tillsätt sedan limejuice och sockerlag. Mixa slät och kör sedan i glassmaskin.

Mjölksmulor

  1. Smält smöret. Vispa ner mjölkpulver. Värm sedan under omrörning tills det är brynt. Vispa ner saltet och sila av. Ha sedan ut smulorna på papper och låt torka och svalna.

Karamellskum

  1. Lägg gelatinblad i blöt. Värm upp 150 gram grädde och 150 gram mjölk. Smält sockret och slå över gräddmjölken när sockret har fått fin färg. Tillsätt sedan smöret och gelatinet. Tillsätt sedan den kalla grädden. Vid ca 50 grader häll upp i sifon och ladda med en patron. Använd på en gång.

  1. Till uppläggning:
    Hallonpulver
    Karamelliserade kakaonibs

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag